EVALUAREA NATIONALA 2012: Baremul la Limba si Literatura romana


Ultimul update: Marti 06 Noiembrie 2012 16:56
Data publicarii: Luni 25 Iunie 2012 13:27
Categorie: Stiri Sociale
rezultate Evaluarea Nationala

Evaluarea nationala a inceput luni cu proba de limba si literatura romana, notele de la examen urmand sa conteze la admiterea in liceu.

VEZI BAREMUL DE CORECTARE IN DOCUMENTUL ATASAT, LA SFARSITUL ARTICOLULUI

EVALUAREA NATIONALA 2012: VEZI AICI subiectele la Limba si Literatura romana

Evaluarea lucrarilor este facuta de catre doi profesori din unitatea respectiva de invatamant, de regula unitate scolara cu personalitate juridica. In cazul in care nu exista cate doi profesori la disciplinele la care se sustine evaluarea nationala, va fi solicitat un cadru didactic din cea mai apropiata unitate de invatamant.

Evaluarea lucrarilor se face cu respectarea stricta a baremului unic de evaluare si de notare, pe baza unui punctaj pe scara 1-100, acordandu-se 90 de puncte pentru raspunsurile corecte si complete si 10 puncte din oficiu.

Dupa evaluare, fiecare profesor stabileste nota prin impartirea la 10 a punctajului obtinut de elev, fara rotunjire si o trece pe lucrare. In cazul in care diferenta dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, se calculeaza si se trece pe lucrare nota finala, calculata ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori.

MECTS interzice cu desavarsire colectarea sau favorizarea actiunii de colectare a unor fonduri materiale sau banesti de la elevi, de la parintii acestora sau de la orice persoana care are rude in randul elevilor, fonduri care au ca destinatie asigurarea meselor sau a altor beneficii pentru membrii comisiilor din unitatile de invatamant sau din centrele zonale de evaluare.

Evaluarea nationala la clasa a VIII-a va continua marti, 26 iunie, cu proba la limba si literatura materna, si miercuri, 27 iunie, cu proba de matematica.

Afisarea primelor rezultate este programata vineri, 29 iunie (pana la ora 14.00). In aceeasi zi, in intervalul orar 14.00-18.00 pot fi depuse contestatiile, care vor fi solutionate in zilele de 30 iunie si 1 iulie. Afisarea rezultatelor finale (dupa contestatii) va avea loc in data de 2 iulie.

Structura anului scolar 2012-2013. Cand incepe scoala, programul vacantelor si examenelor

Evaluarea nationala se desfasoara, anual, intr-o singura sesiune. Media de admitere in liceu va fi calculata ca medie artimetica dintre media notelor de la evaluare si media generala a anilor de gimnaziu.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO