Economia da semne de redresare. 27.000 de someri si-au gasit loc de munca

10-05-2010 00:00


Pare de neinchipuit in astfel de momente, dar 27.000 de romani ramasi pe drumuri mananca deja o paine alba de o luna incoace. In ciuda situatiei generale, Ministerul Muncii anunta ca somajul a scazut.

Partea buna a lucrurilor este ca anumiti patroni cauta deja oameni noi si chiar semneaza contracte de angajare pe o perioada nedeterminata.

Specialistii vorbesc despre primele semne de redresare economica. Ironic este ca in unele zone muncitorii sunt in continuare greu de gasit.

Pe litoral vor ajunge un val de constructori, agricultori, ospatari, receptioneri, bucatari si cameriste. 1.400 de oameni pot castiga incepand de saptamana aceasta un salariu decent, in special in hoteluri si restaurante.

In judetul Timis, patronul unei fabrici de textile cauta de ceva vreme croitori, bucurosi sa castige intre 900 si 1.000 de lei, plus bonuri de masa. Pentru ca vanzarile de haine in Europa au crescut cu 30% in ultimele luni, directorul firmei si-a propus ca pana la sfarsitul anului sa angajeze inca 100 de oameni. In nordul tarii, in schimb, se cauta paznici.

Esential este ca incepe sa se dezghete si consumul. Oamenii inca sunt interesati de electonice, iar vanzarile la automobile si motociclete au crescut in martie, fata de februarie, cu 38%.

Important este ca in aceste zile sa nu tinem banii la ciorap si sa mergem totusi la cumparaturi, ca sa nu ingropam si comertul.

VIDEO PROTVPLUS.RO