Dupa un singur telefon, un spital are acum aparat medical de 1 milion euro

Dată publicare: 26-12-2010 00:00
Dată actualizare: 24-10-2012 05:54


Interventia unui consilier al premierului Emil Boc a scos din bugetul de la Sanatate un milion de euro. Este vorba de Andreea Vass, care a intervenit in favoarea spitalului Marie Curie, pentru cumpararea unui angiograf.

Vreti dovada ca sistemul de sanatate din Romania functioneaza gresit, aveti dovada!

Asta in conditiile in care la noi, proiecte de finantare amanate, sunt rezolvate pe loc, daca o persoana cunoscuta, eventual din politica, are nevoie de ingrijiri medicale.

S-a intamplat la Spitalul de Copii Marie Curie din Capitala, unde dupa interventia telefonica a consilierului premierului, a fost adus un aparat pentru investigarea malformatiilor cardiace la copii.

La spitalul ''Marie Curie'' din Bucuresti, noua sectie de Cardiochirurgie nu putea functiona fara un angiograf.

Desi medicii de acolo au cerut ministerului bani pentru cumpararea aparatului au fost plimbati cu vorba. Pana martea trecuta, cand doctorii s-au trezit ca in fata spitalului a ajuns un tir cu toate cele 39 de cutii in care erau compenente vitale.

Acest cadou de Craciun, neasteptat dupa cum spune si doctorul, are in spate o poveste. Andreea Vass, consilier al premierului Emil Boc, a fost pe la spital pentru a-si trata copilul. Asa a aflat ca se face un nou departament de cardiochirurgie dar ca sunt niste probleme.

Andreea Vass l-a convins pe ministrul Sanatatii sa deblocheze fondurile pentru cumpararea acestui aparat. Consiliera premierului a transmis ca nu comenteaza pe marginea subiect. La fel si cei din ministerul Sanatatii.

Aparatul de un milion de euro, va investiga si corecta defectele cardiace ale copiilor. Urmeaza sa fie montat pana in 30 decembrie.

Lipsurile din spitale noastre sunt acoperite si de persoane private. Asta vara Silviu Prigoana a vrut sa le multumeasca medicilor de la Spitalul Floreasca, care l-au tratat dupa un infarct. Deputatul a dat 3000 de euro pentru schimbarea partiala a instalatiei de climatizare.


VIDEO PROTVPLUS.RO