Drum mai rapid pana pe litoral? Vise! Autostrada are sanse putine in 2011

Dată publicare: 10-02-2011 18:36
Dată actualizare: 06-05-2012 23:24


Nici anul acesta nu vom merge cu masina pe autostrada pana la mare. In ciuda promisiunilor pe care le fac sefii de la Autostrazi, situatia de pe santier arata mult mai rau.

Utilajele stau in asteptarea vremii bune, iar zeci de situri arheologice blocheaza lucrarile pentru urmatoarele saptamani. In disperare de cauza, compania de drumuri nu mai angajeza firme de constructii, ci... arheologi.

Dintre 67 de situri arheologice, au fost cercetate mai putin de jumatate.

De la Bucuresti, lucrurile se vad insa tot cu un optimism debordant. Seful de la Autostrazi ramane convins ca Autostrada Soarelui va ajunge la mare in 2011 si a angajat si patru arheologi ca sa se asigure de asta.

Singura autostrada cu sanse sa fie terminata in 2011 este Arad-Timisoara.

In schimb, la Cluj campurile raman goale dupa inaugurarea celor 10 km ai noului tronson Campia Turzii-Turda. Tronsonul Gilau-Nadasel, care trebuia inceput, sta pentru ca firma Bechtel a retras utilajele la baza si a disponibilizat 700 de oameni, mai putin paznicii.

Chiar daca, in cel mai optimist scenariu, Autostrada Soarelui va fi gata anul acesta, pentru mai mult de jumatate dintre romani accesul la sosea va ramane complicat. Autostrazile A1 si A2 trebuie legate printr-un inel de autostrada pentru care statul mai cauta o firma ca sa faca un parteneriat public privat. 


VIDEO PROTVPLUS.RO