Donatii pentru familiile nevoiase. Vacile irlandeze au ajuns, in sfarsit, in casele noilor stapani din Romania

Ultima actualizare: 10-12-2014 06:59

Vacutele irlandeze aduse in Romania in urma cu 3 saptamani au ajuns, in sfarsit, in casele noilor stapani. Deocamdata sunt usor confuze, pentru ca nu inteleg o boaba romaneste.

In total sunt 70 de animale gestante, daruite in cadrul unui proiect international. Acum a venit randul unor familii din judetul Mures sa simta bucuria primirii unui cadou atat de pretios. Vacutele din rasa Holstein- Friza, toate gestante, au fost aduse cu avionul din Irlanda la Timisoara. Medicii veterinari le-au pus imediat in carantina, ca sa ajunga perfect sanatoase in familiile pe care le vor hrani de acum inainte.

19 dintre ele si-au gasit stapani in satul Apold din judetul Mures, unde zeci de familii abia se descurca din 200 de lei lunar. Cei alesi de fundatia Heifer au pregatit grajdurile si hrana pentru animale.

Stefania Coman, localnica: "Trebuie sa ii asiguram mancarea si sa traieasca si ele ca si omul. Si ele ne dau noua daca noi le dam''.

Cu toate ca au batut drum lung si par speriate, vacutele se invata repede cu gazdele.

Dr. Ghita Abrudan, medic veterinar: "Am adus multe animale in Romania, se adapteaza foarte bine, intra in curte sunt destul de blande si noi suntem uimiti de ce bine se adapteaza. Este o rasa mai deosebita, de statura mai mica, de lapte si putina carne''.

Animalele au fost donate de fermieri din Irlanda, pentru familiile necajite. Oamenii nu au voie sa le sacrifice si sunt obligati sa daruieasca la randul lor prima vitica pe care o vor avea.

Donatia pentru familiile din Mures are loc in cadrul unui proiect care isi propune ca in patru ani sa imbunatateasca conditiile de trai a 3.000 de familii.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO