Doi călugări paulini din Ungaria, veniţi pe motociclete la biserica din Cacica

Dată publicare: 15-08-2017 17:33
Dată actualizare: 24-08-2017 16:16


In judetul Suceava mii de pelerini catolici au venit la Biserica din Cacica. Printre acestia s-au remarcat doi calugari paulini din Ungaria, veniti pe motociclete.

Multi dintre pelerini au venit la Cacica pentru prima data. Este si cazul unor calugari paulini din Ungari, porniti in pelerinaj pe doua roti. Pentru cateva ore si-au oprit motoarele pentru rugaciuni, in zi de mare sarbatoare.

Preot Bator Botond, calugar paulin: "Grupa noastra de motociclisti apartine de calugarii paulini. Cei mai multi dintre noi venim din Ungaria. Am venit si la hramul Bisericii din Cacica. Noi suntem de o saptamana in pelerinaj prin Romania".

Sute de tineri voluntari din toata tara au participat la slujba tinuta in limba romana, dar si in germana si polona.

Radu, voluntar: "Pentru noi, tinerii voluntari, e un moment in care putem da o mana de ajutor bisericii. E un moment de liniste, de pelerinaj".

Biserica sanctuarului de la Cacica a fost gasita in ruine de catre cativa preoti misionari, in 1902. Altarul a fost reconstruit in stil neogotic si are o inaltime de 30 de metri.

Pe 15 august 1997 a fost declarat sanctuar national, iar in anul 2000 i s-a conferit titlul de Basilica Minor de catre Papa Ioan Paul al II-lea. De atunci a devenit loc de pelerinaj international.


VIDEO PROTVPLUS.RO