Despagubirea primita de o femeie din Focsani care a fost muscata de 4 caini in drum spre munca


Ultimul update: Vineri 15 Noiembrie 2013 06:54
Data publicarii: Marti 12 Noiembrie 2013 19:19
Categorie: Stiri Sociale

Sentinta inedita in cazul unei femei care a fost muscata in drum spre serviciu de patru caini care pazeau curtea unei firme din Focsani.

Victima a suferit mai multe interventii chirurgicale si a cerut despagubiri, insa nu stapinului animalelor, ci angajatorului intrucat atacul a fost considerat un accident de munca. Magistratii Tribunalului Valcea au decis ca firma respectiva trebuie sa-i plateasca femeii 15.000 de euro.

In februarie 2012, femeia de 45 de ani se indrepta la serviciu impreuna cu o colega.

"Femeia a fost muscata in acest loc. Ea trebuia ca sa ajunga la munca, sa treaca prin aceasta curte, unde se aflau patru caini care au pus-o la pamant", a relatat atunci Emil Drimboceanu - corespondent PRO TV.

Pe ambele femei le-au salvat niste colege de serviciu, dar numai una dintre victime a cerut despagubiri in justitie. A suferit mai multe operatii succesive, unele pentru atenuarea urmelor ingrozitoare de pe maini si picioare.

"A suferit traume fizice si psihice, este si acum extrem de speriata de caini. S-a considerat accident de munca intrucat clienta mea se indrepta spre serviciu", a explicat Nicoleta Plugaru - avocata victimei.

Firma la care lucreaza si acum femeia de 45 de ani urmeaza sa-si recupereze banii de la stapanul cainilor. Reprezentantii societatii considera ca au suferit o nedreptate.

"Nu intelegem de ce ne-a dat pe noi in judecata, cainii nici nu erau ai nostri, ci ai unei persoane despre care am aflat noi ca este foarte influenta in Focsani si s-a temut de acea persoana, asa ca ne-a dat in judecata pe noi. Noi chiar am ajutat-o pe toata perioada internarii, platindu-i spitalizarea", a povestit Cristina Savuica, angajatorul victimei.

Decizia tribunalului Vrancea poate fi atacata cu recurs, in termen de zece zile.

Tags: caini, muscatura,

VIDEO PROTVPLUS.RO