Delfinariul din Constanta va avea trei noi locatari


Ultimul update: Marti 23 Octombrie 2012 13:45
Data publicarii: Joi 08 Aprilie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Angajatii Delfinariului din Constanta nu mai au timp nici sa isi traga sufletul. Tot complexul este in renovare, in special bazinele unde se vor balaci si vor face giumbuslucuri 3 delfini care il inlocuiesc pe Mark, cel plecat la stele.

Trei delfini din China sunt asteptati sa soseasca acolo in urmatoarele saptamani si pentru ei se fac amenajari speciale.

Pana la venirea noilor locatari totul trebuie sa fie pus la punct. Se renoveaza si se largesc in primul rand bazinele. Vor fi folosite instalatii noi, filtre si pompe de apa moderne, astfel incat noile locuinte ale delfinilor sa aiba o temperatura constanta, indiferent de sezon.

Intreaga operatiune costa in jur de 70.000 de lei.

Cei trei delfini, doua femele si un mascul, au fost nascuti si crescuti in captivitate, la Aqvariumul din Beijing. Ei il vor inlocui pe celebrul delfin Mark, care a murit anul trecut de batranete, la varsta de 32 de ani, dupa ce i-a incantat pe toti turistii care au trecut pe la delfinariu.

Noii locatari au 4, 5 si 7 ani si sunt obisnuiti cu spectacolele si copiii, asa ca, cel mai probabil, vor trece la treaba de cum vor ajunge.

Pe langa cei trei delfini, bazinele moderne vor mai gazdui si doi simpatici lei de mare.

Doi puiuti de lynx iberic s-au nascut in captivitate in Portugalia
Wombat impresioneaza Australia! Il vrei acasa?
Yeti oriental! Specialistii, depasiti de situatie. Ce creatura e aceasta?
VIDEO PROTVPLUS.RO