In Bacau, profesorii sunt pusi de paza la poarta scolii. "Putem fi si gardieni si femei de serviciu"

Dată publicare: 22-11-2012 18:58
Dată actualizare: 25-11-2012 06:49


Tipete si huidieli la o scoala din Bacau, dupa ce directoarea institutiei s-a hotarat sa-i legitimeze cu strictete pe elevii care voiau sa intre la ore.

Si asta dupa ce o recomandare recenta a Ministerului Educatiei impune un control cat mai sever al celor care au acces in unitatile de invatamant. Situatia ii irita la culme inclusiv pe dascali. Multi dintre ei refuza sa joace rolul de paznici.

Zarva mare la Colegiul "Mihai Eminescu" din Bacau. Cei din conducerea scolii au hotarat sa nu le permita elevilor sa intre in cladire fara uniforma si fara legitimatia vizata la zi.

Potrivit noilor masuri cerute de Ministerul Educatiei, la intrare, langa elevi, ar fi trebuit sa stea fie un profesor, fie cineva din personalul nedidactic - mecanici, femei de serviciu sau chiar administratori. Cu toate acestea, singurii care fac de paza sunt... elevii.

Multi dintre dascali considera ca initiativa este umilitoare pentru ei.

"Putem fi si gardieni si femei de serviciu si bone si dadace si ce doriti. Dar consideram ca totusi in primul rand trebuie sa ne facem datoria fata de elevi ca profesori...", este de parere profesorul Gloria Parvu.

In schimb, inspectorii scolari nu negociaza si sunt parere ca directiva trebuie aplicata cu sau fara deranjul profesorilor.

Sunt insa si unitati de invatamant unde, de voie, de nevoie, parintii au angajat firme private de paza. Teoretic, pana pe 15 noiembrie, toate scolile ar fi trebuit sa puna deja in aplicare masurile de siguranta impuse de minister. In realitate, doar o treime au reusit sa faca asta.


VIDEO PROTVPLUS.RO