De la 1 iulie, s-ar putea ieftini din nou gazele si curentul electric!


Ultimul update: Joi 02 August 2012 21:36
Data publicarii: Marti 05 Mai 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Daca tot a dat caldura, de ce sa nu fim generosi! Cam asa se poate traduce anuntul presedintelui ANRE, Petre Lificiu, care da de inteles ca de la 1 iulie n-ar fi exclus sa se ieftineasca si gazele si curentul electric.

Presedintele ANRE, Petre Lificiu, a fost chemat luni in fata Comisiei de abuzuri din Camera Deputatilor, pentru a da explicatii in legatura cu modul in care au fost stabilite preturile la energie in ultimii ani.

Cu cat vor scadea preturile la gaze si electricitate in luna iulie, nimeni nu stie deocamdata. Seful ANRE insista ca se cauta solutii astfel incat macar la vara romanii sa scoata mai putini bani din buzunar.

Anuntul vine dupa ce de la 1 mai pretul gazelor a scazut cu 3%. Anul trecut, insa, scumpirea a fost uriasa, adica 21%. Acesta este si motivul pentru care Petru Lificiu a fost invitat la Comisia de abuzuri din Camera. De vina pentru cresterile din ultimii ani ar fi, spune seful ANRE, si marii operatori de pe piata care incarca nejustificat facturile romanilor: "Nu este usor cand gigantii care sunt puternici in economia nationala sa poti reglementa, daca ei gasesc artificii legale."

Pe de alta parte, ANRE a inceput verificarea companiilor care distribuie, furnizeaza si transporta gazele pentru a vedea daca si-au calculat corect cheltuielile care, pana la urma, se regasesc in facturile noastre.

EXCLUSIV! Petre Lificiu: Energia electrica s-ar putea ieftini cu pana la 5%

Se ieftinesc gazele, dupa 10 ani de cresteri constante! Doar cu 3%!
Guvernul cere ieftinirea gazelor pentru populatie!
Petru Lificiu (PDL) preia conducerea ANRE
VIDEO PROTVPLUS.RO