"Daruieste viata! Vino sa donezi sange!". Campania lansata de Patriarhia Romana pentru donarea voluntara in scoli si biserici

Dată publicare: 27-01-2015 22:34
Dată actualizare: 30-01-2015 06:53


Doneaza sange

Patriarhia Romana lanseaza un amplu program de donare voluntara de sange in scoli, facultati si biserici, a declarat marti coordonatorul actiunii, parintele Ciprian Gradinaru, anunta Mediafax.

Initiativa vine dupa ce in 2014, intr-o actiune desfasurata in 20 de orase, s-au colectat peste o tona si jumatate de sange.

Actiunea de voluntariat este organizata in cadrul campaniei "Daruieste viata! Vino sa donezi sange!", la nivelul Patriarhiei Romane, sub coordonarea parintelui arhimandrit Ciprian Gradinaru, eclesiarhul Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului din Bucuresti.

"Totul a inceput atunci cand a venit la mine o credincioasa, care mi-a spus ca are nevoie de sange. Era vorba de o grupa rara, pe care nu o gasea nicaieri. Atunci am lansat primul apel in biserica. De atunci ni s-au alaturat continuu credinciosi, elevi, studenti, politisti, jandarmi. Mi-am dat seama ca oamenii ar dona, dar nu avem banca de sange, asa ca am inceput simultan o alta campanie, prin care speram sa reusim si achizitionarea unei banci pentru stocarea sangelui colectat", a declarat, pentru Mediafax, parintele Ciprian Gradinaru, precizand ca la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului exista deja un grup de voluntari implicat in aceste campanii.

Parintele arhimandrit a mai spus ca a contact deja rectorii universitatilor, care au raspuns pozitiv cererii de implicare in campanie.

Prima campanie va debuta miercuri, la biserica Sfantul Pantelimon-Foisorul de Foc. Apoi, sute de tineri si credinciosi au anuntat ca vor participa, joi, la prima donare voluntara din 2015, organizata la Centrul de ingrijiri paliative "Sfantul Nectarie", din incinta bisericii Sfantul Pantelimon-Foisorul de Foc, a adaugat parintele Ciprian Gradinaru.

Actiunea umanitara face parte din programul Arhiepiscopiei Bucurestilor "Tinerii - solidari in fata suferintei", organizata cu sprijinul reprezentantilor Centrului de Transfuzie Sanguina al Municipiului Bucuresti.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO