Cutremurul din Marea Neagra a scos algele la suprafata!

Ultima actualizare: 15-07-2012 11:19

UPDATE: Problemele vin in valuri la mare. Un munte de noroi urat mirositor a pus stapanire si pe uscat si pe apa. Algele au napadit iar litoralul, si parca sunt mai multe ca niciodata.

Scuza autoritatilor este ca seismul de saptamana trecuta a starnit curenti puternici, iar vegetatia marina a fost smulsa. Dincolo de explicatii, tabloul este dezolant, iar mirosul de putreziciune.

Dupa o scurta privire, nici nu pare ca aproape 1000 de tone de alge tocate de valuri au fost stranse de autoritati. Adica de zece ori mai multe ca in luna iunie, de pilda. In cateva ore covorul verde era la locul lui.

De regula, furtunile iscate pe mare aduc la tarm ierburile marine. De data aceasta, insa, specialistii cred ca alta e cauza. Ca sa poata face cat de cat lumina, autoritatile ii roaga pe turisti ca in urmatoarele zile sa stea cel mult pana la ora 18:00 pe plaja, astfel incat utilajele intre pe nisip. Vestea i-a iritat pe multi.

Cea mai afectata statiune este Mamaia, insa nici sudul litoralul nu a fost ocolit de probleme. De la inceputul anului, s-au strans aproape 24.000 de tone de alge, cu 8.000 mai multe fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO