Curiosul, Somnoroasa si Galagioasa, cei 3 bebelusi de la Giulesti, se refac

20-09-2010 00:00


Cei trei se intremeaza pe zi ce trece si, in curand, vor ajunge acasa la parintii lor. Doctorii "Spitalului Grigore Alexandrescu" au prins drag de ei si i-au poreclit "Curiosul", " Somnoroasa" si " Galagioasa".

 

Pruncii au luat deja in greutate si primesc zilnic tratamente cu antibiotice sau pentru cresterea imunitatii.

In salonul 9 de la Spitalul Grigore Alexandrescu au fost cinci copilasi de la maternitatea Giulesti, mai sunt acum trei, doi au fost externati.

In jurul lor de cinci saptamani roiesc neonatologi, chirurgi, pediatri si toate asistentele medicale de la Terapie intensiva. La orice scancet le alina suferinta.

Din fericire, bebelusii sunt pe calea cea buna. Au scapat si de rani si de pansamente. Cei care nu le stiu povestea nu isi pot imagina ca au fost scosi din flacari.

In incubatoare sunt gemeni, o fetita si un baietel. Daca ea doarme toata ziua, el se simte bine numai daca are public. Iar ca o ciudatenie, doctorii spun ca fratii au avut arsuri similare, pe burta.

Din nefericire, alti sase bebelusi s-au stins in foc sau imediat dupa. Maternitatea Giulesti a fost luni redeschisa, iar de marti blocul operator si sectia reanimare vor fi functionale.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO