Cum sa te faci, din oltean din Ganeasa, chelner pe litoral. Ghid practic


Ultimul update: Joi 01 Noiembrie 2012 20:17
Data publicarii: Duminica 06 Februarie 2011 17:38
Categorie: Stiri Sociale

Facura oltenii ce facura si se invartira sa plece de pe campul cu lubenita direct la hotelurile de lux de pe litoralul Marii Negre. Dar nu ca sa se cazeze.

200 de tineri someri, toti luati de la sapa, sunt gata sa se califice in meseriile de bucatar, ospatar, receptioner sau camerista. Toti spera sa obtina slujba si sa alerge printre sezlonguri cu tava plina de cockteiluri, ca doar nu de zaibar.

Rodica are 20 de ani si deocamdata taie frunze la cainii din satul Brebeni, judetul Olt. Totusi, visul ei cel mare este sa ajunga bucatareasa de top pe litoral si spune ca nu are cum sa dea gres.

Ileana, o tanara din Ganeasa, are 28 de ani si a lucrat pana acum la barul din comuna. S-a saturat sa vanda doar cate o cinzeaca de trascau pe datorie, iar de la vara vrea sa treaca pe ''Screwdriver'', ''SHIRLEY TEMPLE'', ''Pina Colada'', " Sex on the beach", ''Bloody Mary'' sau "Long Island IceTea''.

Alexandru nu a lucrat nicaieri, niciodata, dar e sigur ca va ajunge rege la tejghea si se va imprieteni cu baietii plini de bani din cluburile de fite.

Pana sa ajunga la Marea Neagra, somerii trebuie sa faca un curs de calificare, sa treaca toate testele cu bine si sa obtina certificatul obligatoriu. Apoi se pot angaja in regiunea din care provin, in alte regiuni, cat si in tarile membre ale Uniunii Europene.

Oricum, primii 50 de absolventi ai cursului vor avea asigurat un loc de munca pe litoral.

 

Tags: someri, joburi,

Parlamentar olandez: Imigrantii someri romani ar trebui expulzati din tara
Vrei post in turism? Se fac cursuri de specializare finantate de UE
A costat 150.000 € si le
VIDEO PROTVPLUS.RO