Mesaje de Sfântul Ion. Idei de SMS-uri, urări și felicitări inspirate pentru cei dragi

whatsapp mesaje
Shutterstock

Mesaje de Sfântul Ioan. Creştinii ortodocşi de pretutindeni sărbătoresc în fiecare an, în data de 7 ianuarie, Soborul Sfântului Ioan Botezătorul, fiul Elisabetei şi al preotului Zaharia, născut în cetatea Orini.

 

Pe 7 ianuarie 2023, de Sf Ioan Botezătorul, aproximativ 2 milioane de români își sărbătoresc ziua de nume. Aceasta este o ocazie potrivită pentru a le transmite familiei familiei și apropiaților cele mai sincere și frumoase gânduri.

Dacă nu poți să fii alături de cei care își serbează onomastica alege din lista de mai jos câteva mesaje pe care să le trimiți membrilor familiei, prietenilor și colegilor.

Cui spunem „La mulți ani!” de Sfântul Ion

Peste două milioane de români îşi sărbătoresc onomastica joi, de sărbătoarea Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul.

Citește și
Sfântul Ion, 7 ianuarie. Tradițiile pe care românii le-au păstrat
Sfantul Ion (Ioan Botezătorul). Tradiții și obiceiuri la români de această sărbătoare
Reacția lui Joe Biden, după ce șefa Secret Service a demisionat în urma audierii din Congresul SUA

Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, sunt peste 1,3 milioane de bărbaţi care poartă acest nume sau derivate ale lui şi peste 650.000 de femei.

Dintre prenumele masculine cel mai întâlnit este Ioan - 464.046.

Se întâlnesc, de asemenea, prenumele Ion - purtat de 355.398 de români, Ionel - 137.827, Ionică - 4.539, Ioniţă - 1.973, Ionuţ - 355.244, Ivan - 6.597, Jan - 4.671, Jean - 3.530 şi Nelu - 20.741.

În rândul femeilor, cel mai întâlnit este prenumele Ioana - 387.913, dar şi Ionela - 147.378, Ionelia - 6.789, Ionica - 19.488, Ionuţa - 577, Jana - 4.963, Nela - 10.957, Oana - 72.232 sau Onuţa - 134.

Mesaje de Sfântul Ioan Botezătorul pentru colegi

„De ziua numelui tău îţi doresc tot binele din lume, noroc, fericire, sănătate şi să ţi se îndeplinească toate dorinţele. La mulţi ani, Ioane!”

„Azi e ziua ta, Ionuț, ziua numelui tău, un nume frumos şi simplu. Îţi dorim numai bine, iubire şi să ai parte de toată fericirea din lume!”

„La mulţi ani, Ionela! Să ai un an plin de reuşite şi pentru că eşti căsătorită, te rog fereşte-te de ispite!”

„De Sfântul Ion, îți urez doar două lucruri: niciodată și întotdeauna. Niciodată să fii trist și întotdeauna fericit. La mulți ani!”

„Cu ocazia zilei de Sfântul Ioan, îţi doresc o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună
de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire şi iubire. La mulţi ani!”

„Să-ţi dea Domnul sănătate, judecată înţeleaptă, viaţă lungă pământească, ce doreşti să se împlinească!”

Urări de Sf. Ion pentru familie

„Dumnezeu mi-a dat familia, Sfântul Ioan al cărui nume îl porţi mi te-a dăruit, pentru a mă bucura de o astfel de relație. Mă bucur că ai apărut în viaţa mea, că am şi voi avea bucuria de a trăi şi simţi o iubire adevărată! La mulți ani!”

„De Sf. Ioan, zi sfântă, să se răsfrângă asupra ta toată bunătatea şi dragostea ce izvorăsc dintr-o inimă mare. La mulţi ani!”

„În această zi specială îţi transmit cele mai sincere urări. Să ai o viaţă plină de lucruri bune, iar Sf. Ioan al cărui nume îl porţi, să te ocrotească mereu. La mulţi ani de ziua numelui tău!”

„Sufletul tău să vibreze în armonie şi pace, iubirea să te primească în braţele-i pline de căldură şi duioşie, iar norocul să te urmeze oriunde. La mulţi ani, de Sf. Ioan!”

Draga mea, un trandafir, o floare și-o rază de soare să-ți lumineze inima în această zi deosebită. La mulți ani!!”

„Deşi azi, de Sfântul Ioan ai primit multe mesaje cu urări care mai de care, tot al meu e cel mai tare, pentru că în această lume gri eşti singura pată de culoare, în această iarnă grea eşti singura rază de soare, pe câmpia vieţii mele eşti cea mai frumoasă floare.”

Felicitări de Sfântul Ion pentru prieteni

„O prietenie sinceră înseamnă întotdeauna o legătură între oamenii cu aceleaşi principii, aceleaşi idealuri, aceleaşi bucurii și aceleaşi lacrimi. Prietenia ta cu mine este ca un talisman aducător de noroc. La mulți ani, draga mea prietenă!”

„La mulţi ani, plini de fericire şi de împliniri! Să te pupe norocul şi să ai numai zâmbete şi soare în calea ta!”

„Îl sărbătorim pe Sfântul Ioan şi te sărbătorim pe tine. Îmi doresc să fii mereu blând, bun şi drăguţ cu toţi cei din jurul tău. Eşti un prieten de nădejde şi un adevărat om. Iartă, iubeşte şi trăieşte frumos cu cei din jurul tău.”

„La mulţi ani şi mult noroc în această zi specială. Îţi dorim să ţi se îndeplinească toate dorinţele! Îți doresc să ai parte de sănătate şi numai bucurii!”

„Îţi urez să ai o zi a numelui la fel de colorată precum aripile unui fluture, la fel de fericită precum cântecul privighetoarei şi la fel de frumoasă precum o grădină plină cu flori.”

„Rămâi aceeași fată dulce, amabilă si simpatică, pentru ca așa te iubesc prietenii tăi. La mulți ani de ziua numelui!”

Cine a fost Sfântul Ion sau Ioan Botezătorul 

Sfântul Ioan Botezătorul este cunoscut sub denumirea de “Înaintemergătorul”, pentru că a anunţat venirea lui Hristos.

Creştinii îl consideră pe Sfântul Ioan Botezătorul cel mai mare dintre sfinţi, după Fecioara Maria. În calendarul ortodox, el are trei zile de pomenire: 24 iunie - naşterea Sa (sărbătoarea numită Drăgaica sau Sânzienele), 7 ianuarie - ziua Sfântului Ioan ca botezător al Domnului şi 29 august - Tăierea Capului Sfântului Ioan.

Sfântul Ioan mai este numit şi Înaintemergătorul, pentru că este cel care a anunţat venirea lui Hristos. Părinţii lui sunt preotul Zaharia şi Elisabeta, care erau rude cu părinţii Fecioarei Maria, Ioachim şi Ana. Arhanghelul Gavriil i-a vestit lui Zaharia că soţia sa va naşte un fiu la bătrâneţe şi se va chema Ioan. Zaharia nu a crezut acest lucru şi a rămas mut până când Elisabeta a născut.

Articol recomandat de sport.ro
Exclus! Varianta de selecționer pe care Răzvan Burleanu o scoate din calcule pentru România
Exclus! Varianta de selecționer pe care Răzvan Burleanu o scoate din calcule pentru România
Citește și...
Sfântul Ion, 7 ianuarie. Peste 2 milioane de români își serbează azi ziua onomastică
Sfântul Ion, 7 ianuarie. Peste 2 milioane de români își serbează azi ziua onomastică

Peste 2 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica joi, de sărbătoarea Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul.

Sfantul Ion (Ioan Botezătorul). Tradiții și obiceiuri la români de această sărbătoare
Sfantul Ion (Ioan Botezătorul). Tradiții și obiceiuri la români de această sărbătoare

Sfântul Ioan Botezătorul. Peste 2 milioane de români îşi serbează onomastica pe 7 ianuarie, când este prăznuit Sfântul Ioan Botezătorul.

Bobotează. În toate bisericile din țară s-au ţinut slujbe speciale şi s-a împărţit agheazma mare
Bobotează. În toate bisericile din țară s-au ţinut slujbe speciale şi s-a împărţit agheazma mare

Este mare sărbătoare pentru creştini: Botezul Domnului în apele Iordanului. În toate bisericile s-au ţinut slujbe speciale şi s-a împărţit agheazma mare.

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ion în zonele din țară
Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ion în zonele din țară

Cine spune că sărbătorile au trecut sigur nu are în familie, sau printre prieteni, un Ion sau o Ioana, care să îi cheme la petrecere. Fapt foarte puţin probabil, pentru că, în 2019, peste două milioane de români poartă acest nume.

Recomandări
Un nou azil al groazei a fost găsit în Neamț. 50 de bolnavi erau ținuți nespălați și în condiții mizere | FOTO
Un nou azil al groazei a fost găsit în Neamț. 50 de bolnavi erau ținuți nespălați și în condiții mizere | FOTO

Zeci de oameni, tineri și vârstnici, cu mari probleme de sănătate, au fost găsiți într-un cămin insalubru. Aceștia erau ținuți nespălați, într-un miros insuportabil.

Cum a devenit Kamala Harris noul sac de box al Rusiei. „Trompetele” lui Putin, atac rasist la adresa vicepreședintelui SUA
Cum a devenit Kamala Harris noul sac de box al Rusiei. „Trompetele” lui Putin, atac rasist la adresa vicepreședintelui SUA

Ieşirea lui Joe Biden din cursa pentru alegerile prezidenţiale a luat prin surprindere inclusiv Moscova. Şi în timp ce Kremlinul mimează indiferenţa, propagandiştii săi îşi desfăşoară întregul arsenal rasist şi sexist la adresa Kamalei Harris.

Autoritatea pentru Protecția Copilului a explicat de la ce au pornit violențele din Leeds: ”Familia a fost informată”
Autoritatea pentru Protecția Copilului a explicat de la ce au pornit violențele din Leeds: ”Familia a fost informată”

Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului din România susține că familia din Leeds știa ce urma să se întâmple cu copiii lor, mai ales că în ziua în care s-au produs violențele avusese loc o ședință în instanța britanică, referitoare la acest caz.