Copiii cu boli incurabile au un nou centru de ingrijire holistica in Capitala, datorita Hospice Casa Sperantei

18-05-2016 18:47


Fundatia HOSPICE Casa Sperantei a inaugurat miercuri sectia de pediatrie din cadrul singurului centru de ingrijire paliativa cu servicii integrate din Bucuresti.

Aici vor primi gratuit ajutor medical, consiliere psihologica si sprijin emotional copiii diagnosticati cu boli incurabile. In noua sectie de pediatrie sunt opt paturi, un cabinet de consultatii, o sala de stimulare multisenzoriala si una de kinetoterapie. Exista si un centru de zi, unde psihologii ii ajuta pe copii.

Simona Retea, psiholog in cadrul HOSPICE Casa Sperantei: "Incercam sa gasim o solutie ca echilibrul lor emotional sa fie cat mai adecvat, sa se bucure de tot ce pot ei la varsta asta."

Ana Maria are tetrapareza spastica, nu se poate deplasa si desi in acte are 17 ani, emotional a ramas la 9 ani. Mama ei povesteste cat de mult au ajutat-o asistentii HOSPICE.

Elena Cristina Ion, mama fetei: "Facem diverse jocuri seara, fac si kinetoterapie in fiecare dimineata, la ora 6:30 imi zice, mami mergem la HOSPICE?"

In prezent, personalul HOSPICE Casa Sperantei ingrijeste aproximativ 220 de copii din Bucuresti. Numarul lor va creste cu 50% in urmatorii doi ani, cand noua sectie de pediatrie va functiona la capacitate maxima.

Alex Padureanu, director Fundatia HOSPICE: "Vor beneficia de ceea ce numim noi ingrijire holistica: ingrijire medicala, controlul simptomelor, terapie complexa, fizioterapie, kinetoterapie. Toate serviciile sunt gratuite."

De la infiintarea ei in 1992, Fundatia HOSPICE Casa Sperantei a ajutat peste 20.000 de pacienti cu boli incurabile. Cei care vor sa sustina activitatea organizatiei pot face donatii pe site-ul www.hospice.ro.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO