Contestatii Bac 2011: Record de cereri de recorectare depuse in Mures


Ultimul update: Miercuri 28 Martie 2012 19:41
Data publicarii: Luni 04 Iulie 2011 16:30
Categorie: Stiri Sociale
Lucrare de licenta

Un numar de 2.205 contestatii ale notelor obtinute la examenul de bacalaureat au fost depuse in judetul Mures, acestea urmand sa fie sortate, sigilate si trimise la centrul de evaluare si solutionare de la Cluj-Napoca.

Inspectorul scolar general al judetului Mures, Dumitru Matei, a declarat ca sunt contestatii depuse de cei care nu au promovat la bacalaureat o proba sau mai multe, ale celor care nu au reusit sa obtina o medie generala de minim 6.00, necesara promovarii examenului, dar avem si contestatii pentru marire de la elevi care considera ca meritau o nota mai mare.

REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2011. Lista celor mai buni elevi din Romania. Clasamentul oficial

Au fost contestate notele obtinute la 2.205 lucrari, din totalul de 13.600 scrise de 5.200 de elevi. La Targu Mures se va amenaja, de asemenea, un centru de solutionare a contestatiilor, pentru lucrarile care vor fi primite din Harghita si Brasov.

Promovabilitatea la bacalaureat in judetul Mures era, inainte de solutionarea contestatiilor, de 45,56%, existand noua unitati scolare unde promovabilitatea a fost sub zece procente, intre care si cea din localitatea Band unde niciun elev nu a luat examenul.

HARTA PROMOVABILITATII la Bac 2011. In Harghita, note mai bune la limba romana ca in Bucuresti

Sursa: Mediafax

REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2011. Lista celor mai buni elevi din Romania. Clasamentul oficial
BAC 2011: Azi se depun contestatiile. Cum se completeaza o fisa si in cat timp va fi solutionata
Bac 2011: Suceava, lider detasat la promovabilitate pana acum - 65%
VIDEO PROTVPLUS.RO