In marile orase au aparut asa numitele containere pentru cei saraci, unde se aduna haine de la cei care nu le mai doresc si nu vor sa le arunce la intamplare.

Ajung in final, dupa ce sunt dezinfectate, la familii care nu au mai vazut o haina noua de ani buni. Numarul celor care doneaza din garderoba este tot mai mare, iar la Cluj, in ultima perioada, multi oameni au fost ajutati.

Povestea se repeta in Bistrita.

O fata balaie si doi baieti frumosi foc au deschis usa si au inceput sa sara de bucurie. E ziua in care asistentul social le aduce hainutele. Copiii sunt crescuti doar de tata, care lucreaza pe santier cu ziua si abia reuseste sa le puna pe masa o paine. Cei mici nu au mai primit o hainuta de la parintele lor de mai bine de un an.

Iar copiii se bucura, pentru ca au cu ce sa se imbrace pentru scoala, unde mezinul familiei este premiant.

Ideea acestor containere a venit din partea unor ONG-uri.

La Cluj, in centrul orasului containerele sunt umplute saptamanal. In schimb, la periferie, colectarea de haine are loc o data pe luna. Rareori se intampla ca acestea sa ramana goale, pentru ca de fiecare data se gaseste cineva care sa dea o mana de ajutor.

In Bistrita, oamenii sunt la fel de inimosi. La 15 kilometri de oras voluntarii bat la usa unei familii sarmane, unde 19 copii traiesc in trei camere. Cele doua mame, surori, nu isi amintesc cand au cumparat ultima data o bluzita.

Pana acum, zeci de familii au fost ajutate in acest fel.