Concurs in Timisoara pentru pasionatii de fotografie si cladiri vechi. Localnicii, invitati sa-si aleaga imobilul preferat

Ultima actualizare: 15-06-2016 01:01

Cladiri vechi si noi, cu ziduri peste care si-a pus amprenta trecerea timpului sau uimesc prin originalitate - toate se imbina armonios si dau culoare orasului Timisoara.
 

Indiferent de vechime, sunt constructii de o bogatie arhitecturala nepretuita. Iar turistii care ajung in zona apreciaza aceste frumuseti.

"Nu le stiu denumirile, dar cele renovate sunt foarte frumoase. Arhitectura, felul in care s-a pastrat, ce-a fost vechi s-a renovat, s-a restaurat si cand nu erau revovate erau foarte frumoase, iar acum cu atat mai mult."

"Imi plac mai multe si ar fi foarte fain sa fie toate renovate."

Pentru a imortaliza aceste cladiri care atrag privirile, un grup de tineri arhitecti a lansat o provocare. Ii indeamna pe oameni sa fotografieze imobilul care le-a placut cel mai mult, apoi sa se inscrie la un concurs organizat cu un scop precis.

Loredana Gaita, initiator proiect: "Suntem foarte curiosi sa aflam care e identitatea orasului si nu ne referim doar la cea construita sau doar la ceea ce simt oamenii, ci vrem sa imbinam cele doua."

Alexandra Maria Garomfir, initiator proiect: "Ne propunem sa oferim atat o platforma virtuala a arhitecturii timisorene cat si un pretext pentru reflexie si dialog deoarece dorim sa determinam un comportament responsabil al locuitorilor fata de fondul contruit si de ce nu unul critic."

Doritorii pot raspunde invitatiei pana in octombrie. Dar exista si reguli - fotografia trebuie sa va apartina si aveti nevoie si de un argument pentru alegerea facuta.

Adrian Foltean, initiator proiect: "Concursul dureaza pana in 10 octombrie, iar premiile sunt patru drone, se acorda celor care incarca primle trei cele mai votate case si cea mai buna motivatie."

Banii pentru premii au fost donati in urma unei competitii sportive de strangere de fonduri.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO