Concediul medical devine... arest la domiciliu


Ultimul update: Vineri 31 August 2012 23:11
Data publicarii: Miercuri 21 Aprilie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Deschideti, politia! Vrem sa vedem, daca aveti gripa sau doar va prefaceti. Nu radeti, pentru ca este posibil ca din luna mai sa va treziti cu sectoristul la usa, daca patronul dumneavoastra nu este convins ca stati justificat in concediu medical.

Reprezentantii pacientilor sunt siguri insa, ca autoritatile pregatesc o lege stramba, care va transforma repaosul pe caz de boala, in arest la domiciliu.

Din luna mai, conform legii, bolnavul trebuie sa fie la domiciliu pe durata concediului medical, in fiecare zi, intre orele 8.00- 11.00, 12.00-17.00 si 18.00-20.00.

In cazul in care nu se afla la adresa precizata, va fi incheiat un proces verbal de catre persoanele care vor merge in control si de a doua zi omului nu i se va mai plati concediul medical. In plus, doctorul care i-a dat concediu va fi sanctionat.

Acest lucru poate da nastere unor abuzuri, spun reprezentantii pacientilor. Asta pentru ca in acel interval de verificare, bolnavul - daca nu are o problema grava, poate merge la farmacie sau la plimbare.

Cat despre prezenta politistilor, acestia vor intra in casa omului numai cu acordul propietarului. Ministrul Sanatatii a apreciat ca se vor face economii de 200 milioane de euro, in urma aplicarii noilor reguli.

Ca la noi, la nimeni! La asigurarile de sanatate plateste 1, beneficiaza 3!
Seful Casei de Asigurari de Sanatate Tulcea arestat pentru mita
Inghesuiala la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate
VIDEO PROTVPLUS.RO