Codul galben de ploi stapaneste intreaga tara!

05-10-2008 00:00


A plouat fara incetare, iar in unele regiuni, au cazut si 60 de litri pe metrul patrat. Localitatile fara un sistem de canalizare bine proiectat nu au scapat, fireste, de inundatii. 

In centrul si sudul tarii, apele revarsate au pornit pe strazi ori s-au adunat in casele oamenilor. Cine sa le opreasca, atata vreme cat autoritatile locale nu schimba nimic in infrastructura, dupa un val de inundatii? 

In Brasov, cartierul Stupini a fost sub ape. Sistemul de canalizare, proiectat parca pentru seceta, s-a infundat in cateva minute. Apa a intrat in case si in beciuri. In Brasov au cazut peste 40 de litru pe metru patrat. 

Si la Targoviste, ploaia torentiala a inundat pasajul de la iesirea din oras catre Campulung, pe Drumul National 72 A. Politistii i-au dirijat pe soferi pe o ruta ocolitoare.

In Buzau, mai multe strazi au fost inundate, iar apa a intrat in mai multe cladiri, printre care si maternitatea din oras. 

Si la Ramnicu Sarat a plouat astazi, iar cateva strazi s-au umplut cu apa. 

Meteorologii anunta ca duminica noapte va ploua in cea mai mare parte a tarii, iar in zona Carpatilor Meridionali si a celor Occidentali cantitatile de apa ar putea depasi si 70 de litri pe metrul partrat. 

De altfel, incepand de sambata seara, a intrat in vigoare codul galben in 27 de judete, dar si in Bucuresti. 

In plus, hidrologii avertizeaza ca exista riscul unor inundatii, si au emis si o avertizare in acest sens, valabila pana marti, la ora 12.00.

Vremea va fi rece in toata tara, iar la munte este posibil sa  ninga.

VIDEO PROTVPLUS.RO