Circuit de Formula 1 pe litoralul romanesc?

Ultima actualizare: 02-04-2012 09:22

Bolizii de Formula 1 ar putea fi vazuti in curand pe litoralul nostru. Mai exact in Constanta, in comuna 23 August, unde cei de la Federatia Internationala de Automobilism se gandesc sa construiasca un circuit pentru celebra competitie.

 

Nu va bucurati de pe acum insa. Daca autoritatile nu vor actiona "nemteste", proiectul evaluat la 180 de milioane de euro ne-ar putea fi suflat de sub nas chiar de vecinii bulgari.
 

Daca totul va merge ca la carte, in maximum 2 ani, la marginea comunei 23 August, pilotii de Formula 1 isi vor tura motoarele bolizilor, pe un circuit de 5 kilometri. Intreg proiectul va fi dezvoltat pe aproximativ 130 de hectare si este estimat la 180 de milioane de euro.

Locatia unde ar putea fi amplasat viitorul circuit de Formula 1 a fost tinuta pana acum secreta, pentru a evita eventualele speculatii imobiliare. Este de asteptat insa ca in perioada urmatoare sa creasca totusi preturile terenurilor din zona, pentru ca investitorii si-au manifestat intentia de a cumpara si alte suprafete decat cele oferite de primarie.

Cum o cursa de Formula 1 atrage numerosi spectatori, pentru ei, in jurul circuitului vor fi construite restaurante, cluburi si centre comerciale. Circuitul de Formula 1 va schimba complet viata localnicilor.

Si totusi, proiectul ar putea ramane pentru noi doar un vis frumos, pentru ca investitorii iau in calcul si varianta construirii circuitului, la Silistra, in Bulgaria. Iar acolo, se pare, autoritatile sunt cu un pas inaintea celor romane: au anuntat ca au pregatit toate avizele si sustin ca au si fonduri pentru amenajarea zonei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO