CFR Calatori va desfiinta 4 regionale si va disponibiliza 1.021 salariati


Ultimul update: Duminica 28 Octombrie 2012 21:15
Data publicarii: Joi 20 Ianuarie 2011 00:00
Categorie: Stiri Sociale
CFR

Consiliul de Administratie al CFR Calatori a aprobat desfiintarea a patru regionale si disponibilizarea a 1.021 de salariati, varianta avizata de AGA, a spus presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Iulian Mantescu.

Iulian Mantescu a declarat ca asteapta ca reprezentantii Ministerului Transporturilor si Insfrastructurii (MTI) sa le inmaneze oficial aceasta decizie si sa se mai poata negocia, astfel incat sa fie disponibilizati mai putini oameni. In caz contrar, sindicalistii ameninta cu "actiuni dure".

"Noi speram sa mai putem negocia, sa ajungem de comun acord la un numar mai mic de salariati care urmeaza sa plece. Daca aceste programe se pun in practica imediat, din a doua jumatate a lunii martie vor fi efectiv disponibilizati acesti oameni. Daca mai amanam si mai negociem aceasta masura va putea fi pusa in practica din aprilie - mai", a spus Mantescu.

Liderul sindical a precizat ca, potrivit avizului AGA, vor fi desfiintate regionalele Constanta, Brasov, Galati si Craiova, urmand ca regionala Constanta sa fie integrata in cea de la Bucuresti, cea de la Brasov in regionala Cluj, regionala Galati in cea de la Iasi, iar regionala Craiova in regionala Timisoara.

Aceasta varianta, insotita de bugetul de venituri si cheltuieli pe 2011, vor fi transmisa Guvernului.

Zeci de mii de bugetari vor ramane fara slujba in 2011

Boc: Numarul de bugetari a scazut sub limita convenita cu FMI

Sursa: Pro TV

Mamele pot fi date afara daca stau in concediu mai mult de un an!
Vesti ingrijoratoare pentru bugetari: disponibilizarile continua si in 2011
La Finante si Interne se fac listele cu disponibilizati. Afla cine pleaca
VIDEO PROTVPLUS.RO