Romania a intrat in Cartea Recordurilor cu cea mai mare salata din lume

Ultima actualizare: 18-10-2012 20:17

Peste 19 tone de legume taiate cu atentie si amestecate din belsug cu ulei de masline si sare ne-au adus astazi un nou loc in ''Cartea Recordurilor''.

In orasul Pantelimon, din judetul Ilfov, peste 1000 de voluntari au muncit fara oprire la prepararea celei mai mari salate din lume. Efortul lor a fost omologat.

La ora 10, cei peste 1000 de voluntari au inceput sa spele, sa curete si sa taie de zor cruditatile pentru a-i depasi pe greci, care, acum doi ani, si-au asigurat locul in Cartea Recordurilor cu o salata de 13.417 kilograme.

Ai nostri au folosit 6 tone de rosii, 4 de castraveti si tot atatea de salata verde, plus cate doua tone de ceapa, morcovi si ardei. La care au fost adaugate 400 de kilograme de masline. In total, peste 19 tone de legume. Pentru ca preparatul sa nu fie doar cel mai mare, ci si cel mai gustos, a fost condimentat cu 400 de kilograme de sare si amestecat cu 800 de litri de ulei de masline.

De la inceputul anului, Romania a doborat mai multe recorduri mondiale: de pilda, cea mai lunga trena de mireasa s-a croit la noi, tot de aici s-au inaltat spre cer cele mai multe lampioane si in plus a fost redactata cea mai lunga scrisoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO