Cea mai mare constructie gonflabila din lume, expusa la Timisoara. "Luminariumul" imbina perfect lumina si culorile

Dată publicare: 11-09-2015 20:08
Dată actualizare: 14-09-2015 07:08


Cea mai spectaculoasa contructie gonflabila din lume a ajuns la Timisoara. Peretii sunt scaldati de lumina si culori radiante, care le iau ochii vizitatorilor.

"Luminariumul" poate fi admirat in cadrul celui mai mare festival de muzica si arta, organizat de voluntari. Nu suntem intr-o alta era, ci intr-o constructie gonflabila monumentala care imbina perfect lumina si culorile, pe o muzica ambientala.

Luminariumul a fost prezentat 41 de tari, de pe cinci continente, printre care Hong Kong, Honolulu, Taipei, Tel Aviv, Sindey, la Singapore. Diversitatea culorilor vine din lumina naturala care trece prin plasticul colorat de designeri. Fiecare piesa-n parte a fost taiata si lipita manual.

Alan Parkinson, designer Architects of Air: "Structura este in cea mai mare parte din material gri, care este opac, dar sunt elemente din structura care sunt translucide si este lumina zilei care vine prin partea translucida si e ca si cum ai fi intr-o biserica sau catedrala unde ai vitraliile."

Constructia se intinde pe 1500 de metri patrati, iar forma ei este inspirata din natura combinata cu arhitectura islamica si catedralele gotice.

Alan Parkinson, designer Architects of Air: "Am vazut ceva asemanator acum 30 de ani, cand am vazut o structura cumva la fel, cand intrai inauntru si aveai senzatia ca vezi lumina zilei care intra prin plastic, si asta am vrut sa creez."

Festivalul Plai, cel mai mare de acest gen din Europa, este organizat numai de voluntari si a ajuns la a 10-a editie.


VIDEO PROTVPLUS.RO