Amenzi de 5000 de lei pentru gratar in locuri neamenajate. Cum s-au pregatit primarii pentru 1 Mai


Ultimul update: Luni 29 Aprilie 2013 06:53
Data publicarii: Vineri 26 Aprilie 2013 19:06
Categorie: Stiri Sociale

Cei care nu vor ajunge pe litoral in aceste zile insorite si libere, vor da navala in padurile din apropierea Capitalei. Toti trebuie sa stie ca vor fi amendati cu pana la 5.000 de lei daca aprind gratarele in spatii neamenajate.

Noua lege a picnicului prevede aceste sanctiuni. Problema este ca locurile special amenajate sunt extrem de putine, in timp ce hectare intregi de pajisti si paduri zac neglijate de proprietari.

De saptamana viitoare, multe paduri se vor umple de fum, de gratare si manele.

In padurea Pustnicu, de la marginea Capitalei, este cel mai mare loc special amenajat pentru picnic.

Adi Samoila, comisar Garda de Mediu Ilfov: "Activitatile de gratar se desfasoara numai pe suprafata pietruita. Este amenejata si cu cosuri de gunoi, precum si cu mese".

Intr-un alt colt al judetului Ilfov, putin mai sus de manastirea Cernica, gasim intr-o portiune ingradita de padure mese si banci din lemn, cosuri de gunoi si chiar gratare.

Accesul intr-un astfel de loc se face contra sumei de 5 lei de persoana. Inchirierea unei mese de pcinic si a unui gratar costa 15 lei. Vestea buna este insa ca puteti sa veniti si cu ele de acasa.

Primariile ar trebui sa amenajeze astfel de spatii. Dar nu toate au bani, asa ca oamenii aprind gratarele unde vad un petic de iarba verde, chiar daca locul e proprietate privata. De cand a venit criza, multe terenuri au fost lasate de izbeliste.

Localnic: "Posibili fosti samsari din perioada bumului imobiliar le-au cumparat. Si ei, la randul lor, le-au vandut la altii si tot asa... Prinde hotul... e destul de dificil".

Este si cazul unei pajisti din Cernica, devenita cea mai cunoscuta zona de iesit la iarba verde de langa Bucuresti. Doar ca acest amplasament nu este autorizat pentru activitati de picnic si recreere.

Si aici, si in padurea de vis-a-vis, inca mai sunt gunoaie. Asta desi in zona au fost aduse de primarie un tomberon urias si doua toalete ecologice.

Cateva chistoace de tigara, un servetel... sunt semne ca, desi inca nu a dat bine caldura, oamenii deja au inceput sa faca gratare pe pajistea de a Cernica. Comisarii Garzii de Mediu ii avertizeaza ca vor fi sanctionati cu pana la 5.000 de lei.

Una dintre amenzi e si daca speli ustensilele si arunci apa pe camp, una dintre amenzi este si daca nu lasi locul natural cum l-ai gasit. Oricum ar fi, nu e bine...

La fel de ispititoare si totodata la fel de interzisa este si padurea Snagovului, care vara se umple si ea de gratare.

1 mai fara mici si gratare la Timisoara. Cei care aprind focul pe spatiul verde vor fi amendati
Competitie inedita in Bucuresti: tocana versus mici si pastrama. Ce au preferat romanii
VIDEO PROTVPLUS.RO