Doi copii, de 2 si 4 ani, au ramas ai nimanui, dupa ce mama lor a plecat in lume. Femeia le-a facut totusi un ultim bine: inainte sa dispara, a anuntat ambulanta, ca sa ii salveze din mizerie. Apoi, a incuiat usa si a plecat.


Baietii au ajuns marti seara la un centru de plasament, iar femeia este cautata acum de politie. Cand au fost gasiti, copiii erau aproape morti de frig si de foame. Mama lor le lasase de mancare o ceapa si un morcov.

Inainte sa plece, femeia a trecut pe la o vecina si a rugat-o sa aiba grija de cei doi baieti. Nu a spus unde se duce, dar din spusele batranei, parea foarte suparata.

Mama copiilor are 30 de ani. Vecinii povestesc ca s-a mutat in urma cu un an in locuinta sociala, impreuna cu cei doi copii si un concubin. Acesta a parasit-o de cateva luni si de atunci, femeia muncea cu ziua pe unde apuca.

Atat politia, cat si cei de la Protectia Copilului au deschis o ancheta. Daca mama si-a abandonat intentionat copiii si le-a pus viata in pericol, atunci ea poate fi acuzata penal. 

Anchetatorii spun ca, daca nici pana miercuri seara nu o vor gasi pe mama copiilor, acestia vor fi internati defintiv intr-un centru de plasament. 

Practic, mama lor va fi decazuta automat din drepturi si va fi cercetata pentru abandon de familie si neglijenta, fapta pentru care risca sa ajunga la inchisoare. 

Cat despre tatal lor, nimeni nu stie exact cine este el, deci politistii nu au unde sa-l caute. 

Marti seara, copiii au fost dusi la un control medical. Sunt raciti, spun medicii, dar nu au probleme grave.