Cand vor fi platite indemnizatiile marite pentru mame. Avertismentul ministrului Muncii privind pensiile

Ultima actualizare: 24-05-2016 06:56

Mamele ai caror copii nu au implinit varsta de doi ani vor primi 85% din salariu sub forma de indemnizatie, fara niciun plafon: este promisiunea noului ministru al Muncii, Dragos Pislaru, invitat duminica in emisiunea "Dupa 20 de ani"

Guvernul s-a angajat ca va aloca special 200 de milioane de lei la rectificarea bugetara din vara. "Daca nu aplicam legea acum, sistemul de pensii va deveni nesustenabil", a anuntat ministrul.

Dragos Pislaru, ministrul Muncii, spune ca indemnizatiile marite pentru mame vor intra in plata “exact atunci cand prevede legea, la 1 iulie. Saptamana viitoare iesim in dezbatere publica, cum am promis, cu normele de aplicare"

Invitat in emisiunea "Dupa 20 de ani", ministrul Muncii a anuntat ca Guvernul va aplica legea, asa cum a fost votata de Parlament. Actul normativ prevede ca mamele pot sta in concediu de crestere a copilului timp de doi ani, urmand sa primeasca 85% din salariu. A fost eliminat astfel acel plafon de 3.400 de lei.

"Aceasta resursa pe care o avem de gasit, circa 200 de milioane, va fi gasita. Pe fond, discutam de natalitate, de demografie si de faptul ca sistemul de pensii va deveni nesustenabil daca noi nu incurajam natalitatea."

In ceea ce priveste legea salarizarii - lansata de Guvern in dezbatere publica - ministrul Muncii a recunoscut ca unele sindicate sunt foarte nemultumite de faptul ca personalul medical are prioritate la majorari salariale.

" Am fost surprins ca s-au ridicat din sala cu 10 minute inainte de a inchide sesiunea, in conditiile in care ne intelegeam foarte bine. Ceea ce am inteles e ca ei reprezinta interesul unui sector care e prost platit, recunosc, exista probleme clare. M-a surprins faptul ca exista aceasta neintelegere privind posibilitatile pe care le avem. Cred ca exista preferinta sa dam mai putin celorlalti ca sa le dam si lor ceva".

Care sunt categoriile de bugetari care vor primi salarii mai mari de la 1 septembrie, si cine nu ia niciun leu in plus la leafa, aflati chiar de la ministrul Muncii, maine, in emisiunea "Dupa 20 de ani".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO