331. Iata cifra care ar trebui sa ii puna pe ganduri pe foarte multi. Nu de alta, dar 331 de romani au murit numai anul trecut, in accidente de santier.

 

Atunci cand santierele bucurestene sunt controlate, muncitorii fug de inghit pamantul, iar inspectorii raman fata in fata cu un responsabil de santier care nu are foarte multe raspunsuri de oferit.

Cei care fug mancand pamantul sunt singurii nevinovati, pana la urma. Muncesc din greu pentru o bruma de bani.

Un reporter Stirile ProTV a incercat sa se angajeze pe un santier din Bucuresti, vrand sa afle prin ce trec zi de zi zilierii haituiti de inspectori si chinuiti fara niciun fel de teama de angajatori. A reusit sa fie angajat, insa nu i s-a spus nimic despre normele de securitate a muncii. Seful de santier scrie pe o lista numele fictiv spus de "muncitor", ii da un tarnacop si ii ureaza spor la treaba. 

Ce pot sa faca inspectorii? Dau o amenda de 10.000 de lei si cer reorganizarea lucrarii. Iar muncitorii presati de saracie accepta in continuare, in complicitate cu sefii, astfel de munci fara asigurare de sanatate, fara pensie, fara siguranta locului de munca.