Bucurestiul, unul dintre cele mai poluate orase din Europa


Ultimul update: Joi 03 Mai 2012 03:08
Data publicarii: Luni 04 Ianuarie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Aruncam resturi pe jos, nu sortam deseurile si stam cu gropi de gunoi sub nas, care trebuiau de mult desfiintate - sunt realitati triste care nu doar ne forteaza sa respiram un aer care ne innegreste plamanii, ci ne si fac de ras in lume.

Cea mai grava problema a Romaniei in materie de poluare: deseurile. De la modul in care ne aruncam gunoiul, pana la prelucrarea si depozitarea lui, la toate capitolele stam prost.

Pe de o parte oamenii inca nu au invatat norme elementare de bun simt. Pe de alta parte, degeaba cerem populatiei sa faca eforturi sa puna plasticul si hartia separat, daca gunoierii le aduna la un loc.

Prost stam si in ceea ce priveste emisiile de carbon, cele responsabile de incalzirea globala. Desi nu avem o industrie care sa polueze ca Statele Unite sau China, in Romania, emisiile de gaze cu efect de sera sunt produse mai degraba la nivel individual, poate fara sa ne dam seama.

Si pentru ca la noi mersul pe bicicleta ramane doar o activitate pentru copii, iata de ce un roman emite intr-un an 9,1 tone de gaze cu efect de sera, fata de 7 tone un locuitor din alte tari ale Europei.

Emisiile de dioxid de carbon, masinile vechi si drumurile proaste, cantitatea deseurilor, calitatea aerului si lipsa politicilor de mediu - sunt doar cateva dintre motivele care au clasat Bucurestiul pe locul 28 din 30 la nivel european, atunci cand s-au evaluat orasele verzi.

Tags: poluare,

Soarta taxei de poluare va fi decisa in justitie
Vrei sa-ti iei masina noua? Afla cat e taxa de poluare, de la 1 ianuarie
Tone de gunoi sufoca Cerna, la doi pasi de varsarea in Dunare!
VIDEO PROTVPLUS.RO