Bucureștenii s-au îngrămădit să cumpere brad pe ultima sută de metri. Prețul unei coronițe

22-12-2018 18:27

Căutarea bradului perfect a fost sâmbătă o uriaşă sursă de stres. Pentru că magazinele mari au epuizat stocurile sau au rămas cu pomi ciufuliţi, pe care nu-i mai vrea nimeni, cumpărătorii au mers vitejeşte în pieţe.

Brazii stufoşi şi falnici s-au vândut cu cel mult o sută de lei, cei chelioşi cu 10 - 20, iar preţul a inclus şi suportul. Coroniţele, în schimb, au fost o marfă de lux. Cele mici, din brad argintiu, costă 40 de lei.

În Piaţa Obor, zgomotul drujbelor acoperă orice încercare timidă a clienţilor de a negocia preţul. Brazii graşi, care abia încap în tulumbă, au deja preţul redus cu un sfert faţă de zilele trecute.

O târguială încheiată nu înseamnă însă că pleci acasă cu bradul plătit. Dezamăgit, un bunic se plânge că a fost înşelat.

Am fost de acord să lăsăm bradul aici, l-am plătit şi am mers să facem cumpărături şi au vândut bradul”, spune acesta.

Iată şi un om care, fugind cu pomul în cârcă, era să rămână fără telefon şi bani.

Am scăpat telefonul şi domnul a fost atât de drăguţ să mi-l returneze”, spune acesta.

E clar că problema pomului agită spiritele peste măsură. O familie tânără a riscat luând copilul la cumpărături şi s-a trezit cu scandal.

Pe scurt, fetiţa îi vrea pe toţi, ca Moşul să aibă loc mult să îi lase daruri.

Preşedintele american Eisenhower le-a cerut angajaţilor de la Casa Albă ca în fiecare iarnă din administraţia lui să împodobească 26 de brazi, un record doborât de Bill Clinton, care a vrut 36 de pomi de Crăciun! Pentru o casă obişnuită de români e suficient unul şi bun. Eventual, o coroniţă. Cei care au amânat achiziţia au surpriza să li se ceară pe un coroniţă de brad Nobilis cât pentru un brad mic: 35-40 de lei.

Sunt brăduţi care aşteaptă multă beteală, tocmai pentru că nu prea au crengi.

Creştinii păstrează 4-5 lei pentru un ultim detaliu, care marchează ieşirea din post: vâscul.

Ca să aveţi sărbători fericite, curăţaţi fructele vâscului înainte de a-l folosi după datină. Sunt toxice pentru copii şi pentru animalele mici.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO