Borbely: Cine fura lemn din paduri sa fie pedepsit cu inchisoarea


Ultimul update: Luni 30 Aprilie 2012 00:13
Data publicarii: Vineri 08 Aprilie 2011 01:12
Categorie: Stiri Sociale
Defrisari

Laszlo Borbely a declarat la Borsec, judetul Harghita, ca va propune Guvernului ca orice furt de lemn din paduri, indiferent de cantitatea defrisata ilegal, sa fie considerat infractiune si sa fie pedepsit cu inchisoarea.

Marea defrisare. Cine se afla in spatele dezastrului din paduri. Partea 1

Marea defrisare. Cine se afla in spatele dezastrului din paduri. Partea 2

Marea defrisare. Cum au reactionat autoritatile? Fara aparare, codrul moare

Primarul orasului Borsec, Mik Jozsef, l-a informat, joi, pe ministrul Mediului, aflat intr-o vizita in judetul Harghita, ca padurile din jurul localitatii se raresc pe zi ce trece.

"In ultima vreme se taie tot mai multe paduri in jurul Borsecului. Nu putem vorbi inca despre un fenomen de proportii, asa cum se intampla in alte zone ale judetului, dar daca nu facem ceva acum, mai tarziu ne vom trezi fara paduri", a spus Mikk Jozsef. Borbely a spus ca intentioneaza sa inaspreasca pedepsele care urmeaza sa fie aplicate hotilor de lemn din paduri.

"Trebuie sa o spun foarte clar ca nu sunt multumit. In primul rand, am insaprit deja contraventiile silvice, anul trecut, deci cei care indraznesc sa taie lemnul ilegal sau sa il fure trebuie sa plateasca mult mai mult. In al doilea rand, mi-am dat seama ca cele mai multe procese-verbale intocmite sunt pentru 4,9 sau 4,8 metri cubi de lemn furat si am intrebat de ce. Asa am aflat ca numai daca furi peste cinci metri cubi de lemn este infractiune. Si este o propunere de-a mea, sper ca va ajunge in Guvern in doua saptamani, prin care daca cineva fura, orice cantitate, cat de mica de lemn, o jumatate sau un sfert de metru cub, va fi infractiune si va fi pasibil de inchisoare", a spus Borbely.

Sursa: Pro TV

Tags: defrisare,

Marea defrisare. Romania ramane fara paduri. Fotografii de la utilizatori
Romania, te iubesc! Marea defrisare in Suceava
Ni se fura oxigenul! Paduri defrisate chiar in zonele protejate prin lege
VIDEO PROTVPLUS.RO