Boc vrea drumuri, poduri si hidrocentrale de la investitorii chinezi


Ultimul update: Sambata 19 Mai 2012 01:58
Data publicarii: Joi 14 Aprilie 2011 00:19
Categorie: Stiri Sociale
Emil Boc

Investitorii chinezi sunt asteptati sa ia parte la proiectele de tip public-privat ce vor fi initiate in Romania, in constructia de autostrazi, poduri, hidrocentrale sau in agricultura, a afirmat premierul Boc, in discutia cu o delegatie chineza.

Contractele de parteneriat public-privat au reprezentat unul dintre subiectele principale ale intalnirii organizate, la Palatul Victoria, intre premierul Emil Boc si delegatia chineza condusa de Li Changchun, membru in Comitetul Permanent al Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez.

Boc a aratat ca, in urma adoptarii Legii parteneriatului public-privat, Guvernul ii asteapta inclusiv pe investitorii chinezi sa participe la modernizarea lucrarilor de infrastructura.

"Acest parteneriat public-privat ne va permite sa ne consolidam relatiile economice cu proiecte importante in energie, transporturi, cultura, mediu, agicultura, avand in vedere potentialul pe care China il are de a investi. Nu mai vorbim de lucrarile de infrastructura - fie autostrazi in regim de parteneriat public-privat sau constructia de poduri, precum podul de la Braila, ori constructia de hidrocentrale", a afirmat Boc.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO