Biserica de patrimoniu, pusa la pamant cu buldozerul!


Ultimul update: Miercuri 31 Octombrie 2012 19:30
Data publicarii: Duminica 16 August 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Noroc cu nemtii, francezii, englezii si italienii care isi respecta trecutul si isi protejeaza monumentele de referinta, pentru ca, daca ar fi dupa noi, s-ar alege praful de tot.


Romanii darama orice, fara sa gandeasca de doua ori inainte. Un exemplu concret vine de la Chiajna. Acolo, autoritatile locale, au pus la pamant o biserica de patrimoniu, acuza reprezentantii Ministerului Culturii. Este adevarat ca au ridicat una noua, mult mai mandra si mai semeata, dar nu si la fel de valoroasa.


La cativa kilometri de Bucuresti a fost odata un mandru lacas de cult. A rezistat fara nicio problema, timp de 177 de ani, pana cand, cineva a hotarat ca nu mai este folositor. Asa ca s-a ales praful de biserica "Sfantul Nicolae", construita in secolul al XIX-lea. Femeiele din Chiajna se inchina si nu inteleg cum de a fost posibil.

Acelasi regret il au si cei din Ministerul Culturii, care au depus deja o plangere la politie. Vor sa afle cine si de ce a hotarat sa darame biserica.

Este drept, ca in acelasi perimetru a fost construita o alta biserica - evident mai mare. Insa asta nu ii disculpa cu nimic pe cei care au intrat cu buldozerele in vechiul lacas. Primarul neaga ca ar avea legatura cu demolarea. Dar are un raspuns care te lasa fara cuvinte.

Cei care vor fi gasiti vinovati, fie preotul fie edilul risca 10 ani de inchisoare pentru abuz in serviciu si distrugerea fara autorizatie a unui monument istoric.

Tags: distrugeri,

Protest zgomotos, in loc de slujba, la o biserica din Buzau!
Cladirea de langa Biserica Armeneasca a ars: pedeapsa de la Dumnezeu?
S-au gasit vinovatii pentru distrugerile de la Cimitirul Evreiesc
VIDEO PROTVPLUS.RO