Avem o Capitala cu probleme, cum procedam? Raspunsul, aici

07-02-2009 00:00


Raspunsul este greu de gasit pentru autoritatile locale, care au adus la Bucuresti cativa dintre cei mai buni arhitecti din lume. Le-au prezentat situatia, iar solutiile nu ii vor bucura deloc pe cei mai multi dintre noi.


Trebuie sa nu mai construim haotic si sa ne dam jos din masini pentru transportul in comun, daca vrem sa traim intr-un oras curat. 

60 de nume importante, romanesti ori straine din domeniul arhitecturii si urbanismului si-au pus mintea la contributie ca sa gaseasca solutii la problemele Bucurestiului.

Aglomeratia de masini, lipsa parcarilor si aspectul neprietenos al orasului. Chiar daca par dure, unele solutii devin deja urgente. De exemplu, intr-un oras deja supraaglomerat, centrele comerciale transforma stradutele adiacente in parcarti inutile.

Pe langa parcari, orasul trebuie sa capete culoare si sa fie al pietonilor. Dar sa ne oprim din visare. In acest moment, 16 masini se bat in centrul Bucurestiului pe un loc de parcare, iar pentru anul acesta se anunta finalizarea mai multor cartiere de blocuri si centre comerciale.

VIDEO PROTVPLUS.RO