Autostrada Bucuresti-Ploiesti n-o sa mai ajunga pana-n centrul Capitalei


Ultimul update: Miercuri 06 Iunie 2012 04:02
Data publicarii: Joi 10 Decembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Sefii de la Transporturi anunta ca drumul n-o sa mai ajunga pana-n centrul Capitalei, ci doar la centura de nord. Au luat aceasta decizie pe motiv ca soferii s-ar bloca la destinatie, in strazile si asa aglomerate.

Din 2007, statul tot incerca, dar fara folos, sa finalizeze autostrada de campie de la Bucuresti la Ploiesti. Termenul de livrare initial este de acum depasit, insa, cu chiu cu vai, lucrarile au trecut de 60%. Drumarii spun chiar ca pana la sfarsitul lui 2010, soseaua va fi deschisa din campul de la Stefanesti pana la centura din Ploiesti.

Si, cum nu are 100 de milioane de euro ca sa ii exproprieze pe latifundiarii din Pipera, Ministerul Transporturilor renunta la primii sapte kilometri din oras.

''Nu merita sa venim pana in oras unde se infunda in doua stradute aglomerate. Asteptam sa vina cu un plan primaria generala", a declarat Adrian Ionescu, director investitii infrastructura Ministerul Transporturilor si Infrastructurii.

E adevarat ca reteaua de strazi din zona Petricani le incearca rabdarea celor care intr-o zi obisnuita intra sau ies din Pipera.

Cu toate acestea, edilii insista ca A3 sa vina pana in Bucuresti, pentru ca au planuri mari cu aceasta zona. Si totusi, strazile Doamna Ghica si Fabrica de glucoza sau bulevardul Dimitrie Pompei nu au intrat inca in santier de extindere.

 

Pasajul Pipera, tot inchis. Civilizatia atarna de un cablu de curent
Ce se scumpeste mereu, intarzie cu anii si nu duce nicaieri?
Autostrazi? Statul e dator vandut. Constructorii asteapta banii
VIDEO PROTVPLUS.RO