Autoritatile stau prost la capitolul ecologie. Nu stiu sa stranga gunoiul

Ultima actualizare: 24-09-2012 20:44

Desi aproape 150.000 de oameni au facut sambata un gest laudabil in campania "Let's do it Romania", tara noastra pare pierduta definitiv la capitolul educatie ecologica.

La noi nici macar autoritatile nu sunt in stare sa respecte o lege in vigoare si sa colecteze gunoiul selectiv. Inclusiv in Ministerul Mediului angajatii arunca in aceleasi tomberoane hartia si plasticul. Demonstratia, intr-un material filmat cu o camera ascunsa.

Ministerul Mediului, intrarea de rezerva. In loc de tomberoane pentru hartie, plastic si sticla, sunt doua cosuri pline cu resturi amestecate. Secretarul de stat Cristian Apostol a vazut imaginile filmate cu o camera ascunsa si a ridicat din umeri.

Este adevarat ca in institutie oamenii sunt stimulati sa respecte legea doar ca tomberoanele eco sunt tinute sub cheie intr-o incapere. Asa ca femeile de serviciu cand varsa resturile le pun asa cum au invatat o viata.

Nici la Ministerul Finantelor nu-i ordine in gunoaie. Contactati, reprezentantii institutiei in cauza arunca vina in curtea vecinilor sau, mai rau, spun ca oamenii fara adapost fac de fapt mizerie.

Povestea o sa ramana amestecata cel putin doua luni. Din noiembrie insa Garda de Mediu va da amenzi acolo unde nu se colecteaza selectiv gunoiul.

"Let's Do It, Romania!" 150.000 de voluntari s-au luptat cu tone de gunoi

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO