Autoritatile din Capitala au declansat razboiul impotriva capuselor. Vezi ce zone sunt vizate

Ultimul update: Luni 17 Septembrie 2012 01:04
Data publicarii: Luni 23 Aprilie 2012 16:08
Categorie: Social
capuse

Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti incepe, marti seara, tratamentele impotriva capuselor in parcurile Floreasca, Bordei si Izvor, care vor continua, joi si vineri, in parcurile Carol, Cismigiu, Herastrau si Circului.

Potrivit unui comunicat al Primariei Capitalei remis agentiei Mediafax, tratamentele de dezinsectie impotriva capuselor in parcurile Floreasca, Bordei si Ivor vor avea loc marti, intre orele 21.00 si 24.00.

Tratamentele impotriva capuselor vor continua joi in parcurile Carol si Cismigiu si vineri in parcurile Circului si Herastrau, intre orele 21.00 si 24.00. "Aceste tratamente vor fi reluate in dimineata zilei urmatoare doar in zonele locurilor de joaca si a spatiilor amenajate pentru caini din parcuri. Rugam vizitatorii sa fie cooperanti si sa fie atenti in privinta utilizarii acestor spatii in intervalele mentionate", a precizat municipalitatea.

Primaria Capitalei anunta recent ca Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti a realizat, la inceput lunii aprilie, tratamente de prevenire a aparitiei capuselor in parcuri, o a doua etapa de tratare a zonelor verzi urmand sa aiba loc dupa imbunatatirea conditiilor meteo.

Totodata, Administratia Gradina Zoologica va aplica tratamente de combatere a capuselor imediat ce conditiile meteo o vor permite, preciza municipalitatea. Precizarile au fost facute dupa ce presa a scris despre aparitia capuselor in spatiile verzi din Capitala.

Primaria Capitalei a mentionat ca de la inceputul anului si pana in prezent nu a primit nicio informare sau sesizare din partea Directiei de Sanatate Publica sau a altor institutii "avand ca obiect semnalarea acestui fenomen in Bucuresti". Potrivit unei hotarari din 23 martie a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, toti proprietarii si administratorii spatiilor verzi sunt obligati sa aplice tratamente impotriva capuselor, in lunile mai-iunie si septembrie.

Directia de Utilitati a municipalitatii a informat proprietarii si administratorii spatiilor verzi, precum si ADP-urile de sector cu privire la prevederile actului normativ, iar inspectorii Directiei de Inspectie si Control verifica modul de aplicare.

Saptamana trecuta, reprezentantii centrului teritorial veterinar din Sectorul 2 al Capitalei au inceput tratamentele de prevenire a aparitiei capuselor in parcurile Plumbuita, Lunca Florilor, Motodrom, Ion Creanga si Rodica.

Tratamentele vor fi continuate in toate cele 21 de parcuri din Sectorul 2, in principal in zona locurilor de joaca pentru copii si in locurile special amenajate pentru caini, acolo unde dezinsectia este marcata cu atentionari speciale pe care sunt trecute orele in care se va executa aceasta operatiune, potrivit autoritatii locale de sector.

Conform hotararii CGMB, "toti detinatorii/administratorii/proprietarii de spatii verzi de utilitate publica aflate pe teritoriul municipiului Bucuresti - parcuri, gradini publice, liziere de paduri, locuri de joaca - au obligatia sa efectueze tratamente de combatere a capuselor, anual, in lunile mai-iunie si septembrie".

Tratamentele se vor efectua si in lunile iulie si august, "in cazul in care se inregistreaza ploi frecvente, precum si ori de cate ori este necesar pana la inlaturarea focarului". Amenzile pentru cei care nu aplica tratamente de prevenire si combatere a capuselor sunt cuprinse intre 2.000 si 3.000 de lei.

capuse Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Cea mai cruda razbunare prin Facebook. Ce a facut un barbat parasit de iubita
Cea mai cruda razbunare prin Facebook. Ce a facut un barbat parasit de iubita
Castiga 400.000 de dolari pe luna din adrese web. Businessul care l-a facut multimilionar
Castiga 400.000 de dolari pe luna din adrese web. Businessul care l-a facut multimilionar
"Monstru" gigant, omorat in Anglia. "Nu am vazut niciodata asa ceva". VIDEO
VIDEO PROTVPLUS.RO
mos craciun
Cât de mult poate costa să închiriezi un Moş Crăciun de lux. "E din păr natural"
Cum am ajuns să avem salată şi ridichi româneşti proaspete pe masa de Crăciun
Spectacol pentru copiii bolnavi, oferit de medicii şi asistentele de la Fundeni
150 de sibieni îmbrăcați în Moș Crăciun au alergat în centrul orașului
În sfârșit, prima autostradă urbană din România ar putea fi dată în folosință
Ce designeri vin pe 15 decembrie la târgul Crazy Christmas
pompier Botoșani maraton
Românul care a alergat 250 km la Polul Sud, la -60 de grade Celsius, pentru o cauză nobilă
Idei de cadouri pentru Crăciun. Cum să-i surprindeți pe cei dragi în acest an
Brazi de Crăciun neobișnuiți. Pomul creat de câțiva elevi din Galați: costă 500 de lei
Carnea lăudată de toți bucătarii. Poate costa chiar și 140 de lei kilogramul
Cadouri pentru copiii nevoiași, de la Moș Crăciun. ”Patrula cățelușilor”
Avocatul Poporului intervine pentru apărarea drepturilor deținuților. Sesizare la CCR