Autoritatile din Capitala au declansat razboiul impotriva capuselor. Vezi ce zone sunt vizate

23-04-2012 16:08


capuse

Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti incepe, marti seara, tratamentele impotriva capuselor in parcurile Floreasca, Bordei si Izvor, care vor continua, joi si vineri, in parcurile Carol, Cismigiu, Herastrau si Circului.

Potrivit unui comunicat al Primariei Capitalei remis agentiei Mediafax, tratamentele de dezinsectie impotriva capuselor in parcurile Floreasca, Bordei si Ivor vor avea loc marti, intre orele 21.00 si 24.00.

Tratamentele impotriva capuselor vor continua joi in parcurile Carol si Cismigiu si vineri in parcurile Circului si Herastrau, intre orele 21.00 si 24.00. "Aceste tratamente vor fi reluate in dimineata zilei urmatoare doar in zonele locurilor de joaca si a spatiilor amenajate pentru caini din parcuri. Rugam vizitatorii sa fie cooperanti si sa fie atenti in privinta utilizarii acestor spatii in intervalele mentionate", a precizat municipalitatea.

Primaria Capitalei anunta recent ca Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti a realizat, la inceput lunii aprilie, tratamente de prevenire a aparitiei capuselor in parcuri, o a doua etapa de tratare a zonelor verzi urmand sa aiba loc dupa imbunatatirea conditiilor meteo.

Totodata, Administratia Gradina Zoologica va aplica tratamente de combatere a capuselor imediat ce conditiile meteo o vor permite, preciza municipalitatea. Precizarile au fost facute dupa ce presa a scris despre aparitia capuselor in spatiile verzi din Capitala.

Primaria Capitalei a mentionat ca de la inceputul anului si pana in prezent nu a primit nicio informare sau sesizare din partea Directiei de Sanatate Publica sau a altor institutii "avand ca obiect semnalarea acestui fenomen in Bucuresti". Potrivit unei hotarari din 23 martie a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, toti proprietarii si administratorii spatiilor verzi sunt obligati sa aplice tratamente impotriva capuselor, in lunile mai-iunie si septembrie.

Directia de Utilitati a municipalitatii a informat proprietarii si administratorii spatiilor verzi, precum si ADP-urile de sector cu privire la prevederile actului normativ, iar inspectorii Directiei de Inspectie si Control verifica modul de aplicare.

Saptamana trecuta, reprezentantii centrului teritorial veterinar din Sectorul 2 al Capitalei au inceput tratamentele de prevenire a aparitiei capuselor in parcurile Plumbuita, Lunca Florilor, Motodrom, Ion Creanga si Rodica.

Tratamentele vor fi continuate in toate cele 21 de parcuri din Sectorul 2, in principal in zona locurilor de joaca pentru copii si in locurile special amenajate pentru caini, acolo unde dezinsectia este marcata cu atentionari speciale pe care sunt trecute orele in care se va executa aceasta operatiune, potrivit autoritatii locale de sector.

Conform hotararii CGMB, "toti detinatorii/administratorii/proprietarii de spatii verzi de utilitate publica aflate pe teritoriul municipiului Bucuresti - parcuri, gradini publice, liziere de paduri, locuri de joaca - au obligatia sa efectueze tratamente de combatere a capuselor, anual, in lunile mai-iunie si septembrie".

Tratamentele se vor efectua si in lunile iulie si august, "in cazul in care se inregistreaza ploi frecvente, precum si ori de cate ori este necesar pana la inlaturarea focarului". Amenzile pentru cei care nu aplica tratamente de prevenire si combatere a capuselor sunt cuprinse intre 2.000 si 3.000 de lei.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO