Atractii noi la Gradina Zoologica din Targu Mures. Speciile exotice primite in dar din Olanda

Dată publicare: 30-01-2015 13:01
Dată actualizare: 02-02-2015 07:09


Gradina Zoologica din Targu Mures s-a imbogatit cu mai multe animale donate de institutii similare din Olanda.

Vedetele absolute sunt rozatoarele din specia Mara, care provin din Patagonia si seamana cu niste canguri.

Animalele au fost puse in padocuri speciale si sunt tratate cu delicatese pe gustul lor.

Cele trei rozatoare au calatorit 2.500 de kilometri, de la Gradina Zoologica din Amsterdam. E pentru prima oara cand un exemplar din aceasta specie ajunge la noi in tara.

Rozatoarele sunt inca speriate de noul lor camin, iar ca sa le mai linisteasca, ingrijitorii le-au dat morcovi proaspeti, telina si fructe.

Ing. Kopacz Andras, director adjunct, Gradina Zoologica Targu Mures: "Este prima zi, pana acum s-au comportat si s-a vazut ca sunt foarte bine, dar vom vedea in zilele urmatoare."

Cu acelasi transport au fost aduse si patru antilope: doua femele si doi masculi. In mare parte, animalele sunt donatii din Olanda. Altele sunt primite in cadrul unor parteneriate.

Dintr-o gradina zoologica modesta, cea din Targu Mures a reusit sa devina una dintre cele mai bogate din tara ca numar de exemplare. Parcul de aici a fost inclus in circuitul european in urma unor investitii de 4,5 milioane de euro.

Horatiu Gorea, director Gradina Zoologica din Targu Mures: "Asociatia <>, care are sediul in Amsterdam, ne-a ajutat si ne-a sprijhinit sa primim aceste animale fara plata, bineinteles, si transportul a fost suportat de ei in mare parte."

Pe langa antilope si rozatoarele Mara, printre noii locuitori ai gradinii zologice se numara si o lebeda alba, mai multe gaste ornamentale si 9 pui de ibex, o specie de capra salbatica ce traieste in muntii Alpi. Pentru acestea din urma, ingrijitorii au amenajat un padoc special, care sa le aminteasca de habitatul lor natural.

De curand, aici a venit si Hela, o femela de elefant care ii tine de urat veteranei Tania. Si tot aici traieste morocanosul Otto, un macac japonez care a reusit sa evadeze din cusca si isi petrece timpul prin vecinatate furand mancarea turistilor.


VIDEO PROTVPLUS.RO