Ai nostri tauri sunt vigurosi. Vor deveni "tatici" in China

Ultima actualizare: 29-09-2012 08:01

Chinezii au cumparat de la fermele din Mures nu mai putin de 50.000 de doze de material seminal. Strainii platesc in jur de 5 euro pentru o proba.
 

"Agitatie" mare la statia de cercetare din Sangeorgiu de Mures. Zece tauri de rasa sunt pregatiti pentru recoltarea materialului seminal. Sunt cei mai vigurosi, iar o delegatie din China a venit special sa ii admire.

"Avem o prima comanda de 50.000 de doze. In China se cresc circa 80 de milioane de vaci, intre timp in Europa cam 25 de milioane. Este dorinta crescatorilor din China de a-si perfectiona efectivul de animale de a creste valoare genetica", spune Mircea Roman, directorul statiei de cercetare.

Ca sa fie acceptat, fiecare taur trebuie sa fie extrem de sanatos. Materialul recoltat urmeaza sa fie tinut la -196 de grade Celsius.

Daca strainii se "lupta" de mult pentru animale de rasa superioara, in Romania fermierii mici abia daca se gandesc la acest lucru. Materialul seminal din judetul Mures va ajunge in containere speciale umplute cu azot la vacutele din China.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO