Aglomeratie in padure! Ursii, lupii si mistretii s-au inmultit ingrijorator

Ultima actualizare: 28-10-2012 08:51

UPDATE: In judetele Brasov si Covasna, fiarele incep sa isi caute mancarea in curtile localnicilor. Mistretii devasteza culturi, iar ursii stupine intregi.

Grav este ca, din cauza crizei, nimeni nu se mai inghesuie la vanatori: costa cateva mii de euro trofeul de mistret sau urs.

Daca primavara trecuta in judetul Brasov au fost organizate 45 de partide de vanatoare, anul acesta abia s-au organizat doar 14. Asa se face ca fiarele salbatice s-au inmultit peste masura.

La fel si pe domeniile din Covasna, unde au fost numarati peste 100 de mistreti, fata de 50 cati ar trebui in mod normal sa traiasca acolo. Au ajuns sa terorizeze sate intregi. Localnicii din zona au ajuns sa insamanteze si de doua-trei ori culturile, devastate periodic de porcii salbatici.

Mai mult, pe fondurile de vanatoare din judetele Brasov si Covasna, vanatorii au numarat 220 de ursi, fata de 100 cati ar trebui sa fie in zona in mod normal. Si este posibil sa fie chiar mai multi, pentru ca metoda folosita la recensamant nu este tocmai exacta.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO