Adolescentii vad coruptia si hotia ca principalele defecte ale romanilor


Ultimul update: Joi 13 Septembrie 2012 21:08
Data publicarii: Joi 10 Decembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale
adolescenti

Hotia si coruptia sunt principalele defecte ale romanilor, iar responsabilitatea este cea mai mare calitate, potrivit unui studiu realizat printre elevi din clasa a XII-a.

Potrivit studiului "Barometrului Adolescentei" realizat de catre Cult Market Research in perioada 1 - 20 noiembrie, pentru elevi a fost mai simplu sa aleaga o caracteristica negativa pentru romani, 85% dintre ei indicand defecte ale romanilor si 70% o calitate specifica propriului popor.

Coruptia si hotia se detaseaza de alte defecte enumerate de adolescenti, 20% dintre elevii intervievati indicand aceste caracteristici.

In ce priveste cea mai importanta calitate, 10% dintre liceenii de clasa a XII-a au indicat responsabilitatea, 9% sociabiltatea, iar 8% optimismul.

Cele mai multe defecte identificate de catre liceeni se refera tot la stilul interpersonal, peste 27% dintre caracteristicile negative fiind incluse in aceasta categorie. Astfel, romanii sunt perceputi ca fiind hoti, laudarosi, neseriosi, usor de manipulat, invidiosi.

Sursa: Gandul

Tags: studii,

VIDEO PROTVPLUS.RO