Actele la control! Soferii cu masini neinmatriculate vor fi verificati

Dată publicare: 24-06-2010 00:00
Dată actualizare: 08-04-2012 21:15


Zilnic, 6000 de romani circula in masini fara acte valabile. Este estimarea agentilor de la rutiera si se refera strict la automobilele inmatriculate in Bulgaria.

Acum, pregatesc razii impreuna cu politistii din vecini, care spun ca multe din masinile radiate la ei s-au mutat la noi.

Distractia se incheie pe 1 iulie. De la aceasta data, politistii vor verifica actele celor care circula in masini cu numere straine. Acestea au ajuns pe alocuri sa para chiar mai multe decat cele romanesti, mai ales in orasele de pe malul stang al Dunarii.

Nu doar numerele bulgaresti au atras atentia politiei. Cele britanice, italienesti sau spaniole ridica si ele suspiciuni. Multe au fost radiate din oficiu in tarile de provenienta dupa ce proprietarii au uitat sa le mai plateasca asigurarea, impozitul ori sa le innoiasca inspectiile tehnice periodice.

Tocmai aceasta este problema. Masinile Euro 3 sau mai vechi de sase-opt ani au in general taxe de prima inmatriculare de peste doua mii de euro, care le dubleaza practic costul de achizitie.

In ciuda controalelor politiei, sa conduci o masina inmatriculata in Bulgaria ramane o afacere nu doar rentabila, ci si legala cu o singura conditie: sa te asiguri ca actele sunt valabile si sa platesti taxele si impozitele in fiecare an.


VIDEO PROTVPLUS.RO