35.000 de dosare ale persoanelor incadrate cu handicap, suspecte de frauda

Ultima actualizare: 25-09-2012 15:18
Ioan Botis

Au fost verificate peste140.000 dosare de incadrare in handicap, iar 35.000 dintre acestea prezinta suspiciuni de frauda. Toate cazurile suspecte urmeaza sa fie controlate de catre comisii de reevaluare din care vor face parte si medici.

Cele 140.000 cazuri, dintr-un total de 550.000 dosare ale persoanelor cu handicap grav si accentuat, au fost verificate de un inspector social, de un medic si, in unele cazuri, si de un reprezentant al prefecturii.

Ministrul muncii Ioan Botis a asigurat ca vor fi verificate toate cele 550.000 de dosare ale persoanelor cu handicap grav si accentuat, anunta Mediafax. Guvernul precizeaza ca va fi introdusa actiunea de suspendare a dreptului la asistenta sociala sub forma de prestatii sociale pana la incheierea procesului de reevaluare, ca urmare a recomandarilor cuprinse in documentele intocmite in urma unor actiuni de control, anularea incadrarii in grad si tip de handicap pentru persoanele adulte cu handicap, daca in urma reevaluarii nu se mentine incadrarea in grad de handicap, precum si sanctiuni in cazurile in care certificatele de incadrare in grad de handicap au fost acordate nejustificat

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO