20 de familii din Fieni, Dambovita, risca sa ajunga in strada. Proprietarul cladirii risca executarea silita

Dată publicare: 26-05-2017 16:47
Dată actualizare: 29-05-2017 06:38


Situatie disperata pentru 20 de familii din Fieni, judetul Dambovita. Oamenii au primit somatii sa paraseasca de urgenta blocul de garsoniere unde stau de ani buni, cei mai multi, insa fara forme legale.

Cladirea apartine unei societati intrate in insolventa, al carei patron este nevoit sa elibereze imobilul pentru ca, la randul sau, va fi executat silit. Firma are datorii de peste un milion si jumatate de euro la bugetul local. Autoritatile ar vrea sa obtina blocul de garsoniere in locul banilor care le sunt datorati.

Blocul de garsoniere arata ca dupa bombardament. Multe dintre incaperi nu mai au nici geamuri, nici usi. Cladirea nu este racordata la apa, gaze sau electricitate.

Imobilul apartine unei societati olandeze care a facut afaceri in Fieni. Dar firma a intrat in insolventa iar proprietarul ei a decis sa evacueze cele 20 de familii care locuiesc acolo.

Cei mai multi dintre locatari au lucrat la firma olandeza dar, de mai bine de 10 ani, de cand societatea e in dificultate, nu mai au contracte de inchiriere. Au preferat sa ramana in garsoniere fara sa plateasca utilitati sau chirie. Acum nu stiu incotro sa apuce.

Primarul spera intr-o intelegere cu patronul olandez care sa cedeze blocul in schimbul datoriilor pe care firma le are la bugetul local.

Chiar si in cazul in care Primaria va cadea la pace cu proprietarul blocului, oamenii tot trebuie evacuati pe durata lucrarilor de raparatie a cladirii.

Tags: fieni, bloc, evacuare,


VIDEO PROTVPLUS.RO