Un individ camuflat, surprins de camerele de supraveghere încercând ușile apartamentelor, în Craiova

Ultima actualizare: 26-06-2020 17:52

Locuitorii unui cartier din Craiova au alertat poliția, după ce camerele de supraveghere instalate într-un bloc au surprins un individ camuflat, care încerca ușile apartamentelor.

Oamenii legii îl caută acum pe bărbat, iar primul pas a fost să ia la răsfoit dosare mai vechi de furturi din locuințe.

Bărbatul poartă o geacă cu glugă, mănuși și o mască chirurgicală, așa că cel puțin la o primă vedere este greu de identificat: nu i se vede fața. Intră în scară blocului în jurul orei 10 dimineața și urcă la etaj. Ar fi încercat ușile mai multor apartamente, apoi, după câteva minute, a coborât.

Locatară: „Ce să vă spun eu, ne este frică ca oricărui om. Dacă nu ați fi avut camere de supraveghere sau găsea o ușa deschisă? Dacă gasea ușa deschisă, clar era cu totul altceva acum. Ne-a vizitat, ne-a arătat că încă eram vulnerabili, ce să spun altceva”.

Înainte de a ieși din scara blocului, bărbatul mai zăbovește în fața ușii de la intrare și citește un tabel pus pe perete. Imaginile au fost postate pe Facebook, dar au ajuns și în posesia Poliției.

Cosmin Grădinaru, purtător de cuvânt al IPJ Dolj: „Polițiștii fac acum verificări pentru a stabili identitatea persoanei în cauză și totodată pentru lămurirea stării de fapt”.

Primul pas: cercetarea dosarelor de furturi mai vechi din apartamente. Făptașii identificați în trecut vor fi luați la întrebări.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO