Un deputat moldovean a fost gasit IMPUSCAT IN PIEPT in garajul locuintei sale. Primele ipoteze ale politistilor

Ultima actualizare: 12-12-2014 06:57

Ion Butmalai, deputat PDLM in Parlamentul de la Chisinau, a fost gasit mort in cursul zilei de marti

Politia a fost alertata in jurul orei 12:30 iar oamenii legii l-au gasit pe Ion Butmalai mort, impuscat in piept cu pistolul personal, detinut legal. Tragedia s-a pretrecut in garajul de langa locuinta din Cahul a poltiicianului. In clipa de fata politistii iau in considerare in primul rand varianta unei sinucideri

In varsta de 50 de ani, Ion Butmalai a fost deputat de Cahul, insa la ultimele alegeri nu a mai figurat pe lista de candidati a PDLM. Potrivit inprofunzime.md, Ion Butmalai ar mai fi incercat sa se sinucida, fiind internat apoi la spital cu probleme neurologice.

Contactata de ProTV Chisinau, politia nu a precizat exact unde a avut loc tragedia, insa reporterul ProTV afirma ca a vazut masina fratelui deputatului intrand in garaj, apoi a iesind cu un cadavru. In interiorul garajului se gasea masina personala a lui Ion Butmalai. Cadavrul politicianului ar fi fost descoperit chiar de sotia sa, care a anuntat imediat Politia.

Politia investigheaza doua ipoteze: sinuciderea si accidentul.Presa de la Chisinau sustine ca deputatul avea datorii de aproximativ 40 de mii de euro, luati imprumut de la o banca. In plus, jurnalistii spun ca deputatul era suparat, pentru ca nu a fost inclus pe lista Partidului LIberal Democrat la recentele alegeri legislative din 30 noiemrbie.

Pe 17 noiembrie, deputatul postase pe pagina sa de Facebook ca nu va putea sustine conferinta de presa programata pentru a doua zi "din motive de sanatate". Ulterior a scris pe site-ul sau ca "dupa tratament" se simte foarte bine si i-a transmis un mesaj mai degraba confuz lui Renato Usatii.

Cu o luna inainte, Butmalai a fost prezent la un eveniment al ACL, prilej cu care s-a intanit si cu Klaus Iohannis, pe atunci candidat la presedintie. 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO