Un copil a dezvăluit la școală că mama sa și-ar fi ucis bebelușul. Reacția profesorilor

07-03-2019 15:53

Acuzaţii grave planează asupra unei femei din judeţul Gorj după ce unul dintre copii săi a povestit la şcoală ca mama sa ar fi născut un bebeluş pe care l-ar fi omorât.

Faptele s-ar fi petrecut în urmă cu doi ani. Femeia neagă acuzaţiile, dar procurorii şi poliţiştii au început o anchetă.

Discuţiile tulburătoare au avut loc la ora de dirigenţie. Profesorii au fost şocaţi când au auzit povestea, aşa că au anunţat autorităţile.

Deşi ancheta a fost începută, este destul de greu pentru poliţişti să mai găsească probe. În plus, femeia locuieşte într-o casă izolată, aflată la şase kilometri de cea mai apropiată localitate. Iar construcţia a fost renovată anul trecut.

Cei trei copii ai femeii au fost preluaţi de Direcţia pentru Protecţia Copilului. Când au ajuns într-un centru de îngrijire, minorii nu ştiau ce este pasta de dinţi şi s-au uitat cu uimire la duş, pentru că nu au mai văzut niciodată aşa ceva. Mama lor neagă însă orica acuzaţie.

Fiica ei a făcut aceste destăinuri la începutul săptămânii, la şcoală.

Cristian Diaconescu, director şcoala generală Jupâneşti: "Am avut un șoc la asemenea discuții și eu și întreg colectivul școlii noastre".

La scurt timp oamenii din sat aveau să confirme şi ei că ar fi auzit discuţii despre o asemenea nenorocire. Nimeni nu a avut însă curajul să anunţe Poliţia.

Localnic: "Copiii mai veneau la fata asta, ea ştie mai multe, dar n-a spus nimic".
Reporter: "Şi ce spuneau copiii?"
Localnic: "Că are un copil în pod în postava, mort."
Reporter: "Şi ce s a întâmplat cu el?"
Localnic: "Ea ştie mai bine."

Adela Porumbiţa Schiopu, prietena de familie: "S-a jucat cu al meu şi ne-am dat în taină: matale ai 6 copii, dar eu ce fac că am o mamă rea şi a avut un copil în postava, aşa mi-a spus aşa spun, şi l-a omorât. Aşa mi-a spus. O vedeam cu burta un pic mai mărişoara, dar nu mă bag."

Vestea l-a şocat inclusiv pe primarul localităţii. Edilul şi-a adus însă aminte că femeile prin sat discutau despre faptul că acum 2-3 ani mama copiilor s-ar fi îngrăşat brusc.

Petre Gușiță, primar comună Jupâneşti: "Femeile spuneau că o văzuseră mai grăsuţă acum 2 3 ani: mă fata te-ai cam îngrăşat aşa dintr-o dată. E, păi mănânc bine, a trecut iarna peste noi, cu grăsime, sunculita, sigur că nu a luat nimeni în seamă, mi e greu să cred că ar fi o situaţie de genul ăsta."

Cazul a fost preluat de un procuror criminalist.

Procuror Cristina Ciobanu, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj: "A fost înregistrat dosar penal şi se fac cercetări de către procuror cu privire la săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui membru de familie."

Cele două fete ale femeii şi un băiat sunt consiliaţi de un psiholog.

Lucian Zălog, director adjunct Direcţia pentru Protecţia Copilului Gorj: "Avem acordul părinţilor pentru instituirea unei măsuri de protecţie în regim de urgenţă ceea ce am şi făcut, acum suntem în evaluarea situaţiei lor sociale să vedem cum vom proceda mai departe."

Cel puţin până la finalizarea cercetărilor, copiii vor rămâne în grija statului.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!a 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO