Studente din Tg. Mures, racolate intr-o secta si obligate sa ia parte la ritualuri sexuale bizare. Liderul spiritual, arestat

Ultima actualizare: 03-10-2016 07:02

Caz socant la Targu Mures, unde mai multe studente de la Universitatea de Arte au fost racolate si exploatate sexual, in cadrul unor ritualuri greu de imaginat.

Tinerele erau infometate si terorizate de un barbat de 60 de ani, care isi spunea "maestru spiritual" si era ajutat de doua femei, plus o mama si fiica ei. Victimele erau cazate intr-o asa-numita "casa sfanta", in schimbul favorurilor sexuale si a banilor primiti de la parinti. Individul a fost arestat preventiv.

Victimele racolate erau studente sarace, vulnerabile, din familii dezorganizate. Individul le oferea cazare in casa lui din Targu Mures, in schimbul favorurilor sexuale. Barbatul le spunea fetelor ca vor "progresa spritual" daca intretin relatii intime cu el, in cadrul unui ritual petrecut la miezul noptii. Se prezenta drept "maestru spiritual", iar locuinta sa era numita "casa sfanta". Fetele erau izolate de familii si indoctrinate cu ajutorul a patru femei - complice.

Tinere studente racolate de la Universitatea de Arte au trait ani la rand in teroare, exploatate sexual si infometate. Mai mult erau obligate sa-i dea asa zisului lider spiritual toti banii pe care acestea ii primeau de la parinti de acasa, desi ele mancau doar macaroane si gem cu paine.

Gabriela Culda, psiholog criminalist: "Daca facea lucrurile astea, era in stare de orice. E un individ in stare de orice... Se putea chiar sa ajunga la crima..."

In urma perchezitiilor, anchetatorii au gasit in locuinta obiecte sexuale, pungi in care fetele erau obligate sa-si stranga unghiile si parul taiat, dar si o masa de spiritism. La aceasta masa, "maestrul" le spunea fetelor ca primeste pentru ele mesaje de la Cehov, un dramaturg rus din secolul XIX, care a scris, printre altele, piesele "Livada cu visini", "Pescarusul" sau "Trei surori".

Procurorii au aflat ca una dintre femeile care il ajutau pe barbat sa racoleze studente si-a trimis fiica minora in casa suspectului.

Una dintre primele fete racolate de barbat, pe cand aceasta avea doar 11 ani, a ajuns la randul ei sa ademeneasca in casa lui alte tinere pentru a fi abuzate sexual. Desi tanara a trait in conditii greu de imaginat a ajuns sa isi divinizeze calaul.

Kadar Annamaria, psiholog: "Se cheama Sindromul Stockholm. Atunci cand cineva este exploatat sexual sau este tinut prizonier, se indragosteste de cel care cauzeaza din punct de vedere fizic sau emotional. Acest lucru o ajuta sa se mentina psihic sanatoasa. Este o aparare a personalitatii."

Mama ei era angajata machieuza la Universitatea de Arte si Teatru din Tg. Mures si, spun anchetatorii, si ea racola studente.

Sorin Crisan, rector: "Universitatea noastra este consternata de modalitatea in care decurg lucrurile. In vara, noi am purces la o analiza a situatiei, am avut cateva informatii in acest sens. De doua luni de zile nu s-a prezentat... I se va desface contractul de munca."

 

Fetele, spun surse din ancheta, erau lasate sa mearga la scoala, insa de teama nu spuneau nimic. Se pare ca una dintre ele si-a facut curaj si le-a povestit anchetatorilor totul. Liderul gruparii a fost arestat pentru 30 de zile, iar femeile care l-au ajutat au fost plasate in arest la domiciliu ori sub control judiciar. Politistii continua verificarile pentru a afla daca mai sunt si alte victime exploatate de aceasta grupare.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO