Povestea trista si impresionanta a lui Raja, puiul de elefant tinut in lanturi de satenii furiosi

Ultima actualizare: 03-07-2013 00:11
elefant

Scriitorul si activistul britanic Mark Shand care lupta pentru protejarea elefantilor din Asia i-a impresionat pe iubitorii de animale cu un caz pe care l-a numit pur si simplu "atroce": un pui de elefant tinut captiv in lanturi.

Intr-o scrisoare deschisa pentru Daily Mail Mark Shand a povestit experientele traite atunci cand organizatia care lupta pentru protejarea elefantilor - Elephant Family - condusa de el, a inceput sa realizeze un documentar despre "genocidul" elefantilor in Sumatra, Indonezia.

|Aici, in regiunea Aceh l-au gasit pe Raja, un pui de elefant, de aproape un an pe care o familie de sateni il tinea in lanturi, legat de un copac. Satenii furiosi il tineau ostatec si cereau despagubiri de la guvernul din Sumatra pentru culturile pe care "familia" puiului de elefant le-ar fi distrus.

La momentul actual, elefantii reprezinta aici specia de animale cu cel mai mare risc de disparitie. Pe durata unei singure generatii, populatia lor a fost redusa la jumatate.

Din cauza defrisarilor masive din Asia, elefantii sunt fortati sa-si paraseasca habitatele naturale si sa locuiasca alaturi de oameni. Infometati si speriati, elefantii ajung in satele asiatice distrugand recolte, locuinte si uneori chiar omorand oameni, povesteste scriitorul.

"Sa tii insa captiv un pui de elefant este la fel de uman ca lupta animalelor pentru spatiu" explica acesta care blameaza companiile din Indonezia ce produc "uleiul de palmier"  pentru defrisarile masive din aceasta zona. Produs din copaci, acest tip de ulei, cunoscut si sub denumirea de "ulei vegetal" este vandut marilor companii din industria alimentara si cosmetica cu 600 de euro pe tona.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO